Mrt-13: Sserpxe Ëirebis Snart

Af en toe verdwaal ik op Youtube. Deze keer werd het een heuse video van 40 minuten in 4K. Dat is voor beeldschermen die 3840 pixels breed zijn en 2160 pixels hoog. Je mag het ook 2160p noemen of Ultra High Definition (UHD). Mijn nieuwe laptop komt niet verder dan FHD (Full High Definition) en dat is gelijk aan 2K of 1080p. Desalwelteplus een zeer scherp beeld van iets dat ik ooit van plan was.

Ergens rond 1984 had ik bedacht de Trans Siberië Express te nemen. Dat was prijzig, maar vooral de verplichte week in Moskou stond me toen tegen. Dus ben ik maar op de fiets naar Praag gegaan. Dat was ook achter het ijzeren gordijn en voor mij redelijk exotisch. Veel later, rond 1995, heb ik voor het werk een binnenlandse treinrit in de Ukraïne gemaakt die ruim 8 uur duurde. Dat was omdat we de wegen te slecht en te gevaarlijk vonden. Weinig gezien, omdat het een nachttrein betrof.

De tijden veranderen en nu zag ik een video van een stel HongKong-Chinezen, die trein nemen in tegengestelde richting nemen. Dus van Vladivostok via Moskou naar Sint Petersbrug. Ze beginnen overigens met een treinrit van HongKong naar BeiJing en een boottocht van Zuid-Korea naar Vladivostok.

Het is zeker niet professioneel, maar wel zeer stabiel opgenomen met mooie landschappen een berg details over wat ze onderweg te eten kregen. Af en toe komt er een prijs in Dollars voorbij. Daarmee worden HongKong Dollars bedoelt en daarvan gaan er 10 in een Euro.

Kortom kijk smakelijk:

Geplaatst op 2018-03-13, in Overmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Het duurt me te lang (haast bedtijd) maar ik ga het zeker bekijken.

 2. Schitterende landschappen… (Cape Khoboi! Niet eerder van gehoord.. wel èrg mooi!) Eigenlijk hebben de Russen een veel te mooi land om te verpesten met milieuonvriendelijke mijnbouw en wat je maar kunt bedenken.
  Mijn beeldscherm kan het trouwens aan, maar mijn videokaart heeft er moeite mee (net als met mijn beeldscherm ‘in general’ ;)) (Maar voor deze 9 jaar oude ‘Desktop’ is het (~klein afspelen) al een hele prestatie ;) Om even aan te sluiten bij je Desalwelteplus-Laptop-info ;)) Groet, Jolie

 3. @Jolie: Het begin is wat knullig, maar daarna zitten er zeer fraaie opnames in van landschappen, maar ook van stations en mensen.

  Mijn laptop is 15,6″ en voor mijn ogen heb ik geen hogere resolutie nodig. Dat kan ik alleen zien als ik 10 cm van het scherm zit met een vergrootglas en dan zie ik de zijkanten niet prettig. ;-) Je kan in youtube terugschakelen naar 1080p of minder als je processor of internetverbinding het niet trekken. Dan nog heb je een beter beeld dan bij de NPO. Zelf kan ik het dus niet hoger afspelen dan 1080p en dat doet ie prima.

 4. @Bertie: Het is wel zeer ontspannend kijken met een hoog Rail-Away-gehalte, geen commentaarstem en trage camerabewegingen. ;-)

 5. Ontspannen deed ik al, dank je. :)
  Nu ga ik het afdraaien.

 6. Het is niet professioneel gemaakt maar dat doet niets af aan de mooie en inderdaad ontspannen beelden.
  Ik heb het in twee delen bekeken, met plezier.

 7. Das leuk voor een nachtdienst, bedankt voor de tip!

 8. Zo te zien is een verplichte week in Moskou geen erg grote straf.

 9. Achter het ijzeren gordijn in die tijd….respect. Ik zou nu nog niet verder dan Polen gaan.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: