Mrt-24: 100% NL

Bij de radiostations die ik hier prima in de ether kan ontvangen hoort ook 100% NL. Het is de 3de zender vanaf het begin van de FM-band. Eerst Radio 10 dan Radio Noord-Holland en vervolgens dus die 100% NL. Opvallend is alleen dat 80% in het Engels wordt ‘gezongen’ en maar iets van 10% in het Nederlands. Met NL zouden ze ook kunnen bedoelen dat 100% in Nederland is opgenomen. Maar helaas dat percentage komt hooguit op 40%. Je zou die zender dus beter 10% NL kunnen noemen of 80% EN (= internationale talencode voor English (NL is dat voor het Nederlands)). Ze zouden deze phoute phrase ook iets minder vaak mogen uitroepen.

Nee, dan Radio Noord-Holland. Wat minder muziek en meer geleuter aan de telefoon. De muziek van hen bestaat ook voor zeker 80% uit engelstalig en met geluk 10% Nederlands. Noord-Hollandstalig hoor ik er nooit, maar ook liedjes in het Zaans of Westfries hoor je zeker niet op die zender.

Punt is dat NL zich compleet laat inpakken door het Zuid-Brits, met een flinke vleug Noord-Amerikaans. Door de malloten die Brexit willen en op Trump stemmen.

Er zijn zeker mooie Nederlandstalige liedjes. Zo ben ik altijd een fan geweest van Boudewijn de Groot, om maar een Noord-Hollander te noemen.

Maar ik hou ook van andere talen, die in NL zijn verdrongen door get Engels.

Zelf ben ik dan ook voor een complete Brexit, waarbij het Brits flink wordt geboycot.

Advertentie

Geplaatst op 2018-03-24, in NH-matig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

  1. Ik zet wel een cd op het is helemaal niks meer tegenwoordig.

  2. Ik luister wel naar een andere zender. Meestal Qmusic nonstop op de DAB+ ontvanger.

  3. En als je goed naar het Engelstalig luistert is het een voortdurende herhaling van de tekst.
    Goede Nederlandse teksten worden al jaren ondergewaardeerd, je hoort ze te weinig op de radio, behalve bij Frits Spits in de Taalstaat.

  4. Boudewijn de Groot. Ja nu je het zegt, dat moet wel een Noord-Hollander zijn. De Noordzee en strand.

  5. Nederland heeft inderdaad mooie liedjes maar voldoende om dagen te vullen? Doorlopend?

  6. @Sjoerd e.a.: Ik luister weinig tot vrijwel niet naar 100%NL, mij ging het om de onjuiste naam die de lading duidelijk niet dekt.

  7. @Ferrarra: Dat was de reden om dat wereldbolletje te plaatsen met de text die steeds herhaald wordt als je er op klikt.

  8. @Bertie: Ze mogen zichtzelf ook 20% NL noemen. Zelf hoor ik wel graag iets in het niet-Engels, maar dat mag ook Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Philipijns of bijvoorbeeld Indonesch zijn.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: