Mrt-27: De 4wieler

Vandaag scheurde de onderstaande 4-wieler langs me door de Fritz Conijntunnel:

In de verte zag ik ze al aankomen en ik had net op tijd de camera uit m’n jaszak voor 1 foto. Bij het naar beneden gaan reden ze rond de 30km/h. Mogelijk zit er elektrische ondersteuning op. Die bestaan ook las ik later. Maar zonder zoiets kan je hier ook met een flinke gang naar beneden. Helemaal scherp werd de foto dus niet, maar scherp genoeg om ‘m hier te plaatsen in de categorie Rijwielmatig.

Ik had al eerder een 2-naast-elkaar-zitter gezien, maar dan in een luiere uitvoering en met een voorwiel minder. Deze man met beperkte zoon? trapten stevig door, ze moesten immers weer de helling op en zo de fietstunnel uit. Toestemming vragen voor een foto zat er dan ook niet in. Nu kan ik hun ogen van een zwart balkje voorzien, maar ‘onthoofden’ is net zo handig. Het gaat me immers om het voertuig.

Op het internet vond ik al snel terug wie zoiets maakt. Daar staat ook deze uitvoering:

Geschikt voor 2 ouders met 4 peuters.

In het algemeen doet me zoiets denken aan de strandkarren langs de Belgische kust:

Die logge dingen gaan overigens ook een stuk langzamer.

Aanvulling 2018-10-24
Inmiddels heb ik het bovenstaande voertuig in De Hout aangetroffen en heb ik er wat foto’s van gemaakt. Helaas bij grauw weer, waardoor de onderste niet zo scherp is.

Geplaatst op 2018-03-27, in Alkmaar, Rijwielmatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Het is natuurlijk een uitkomst als een van de twee iets minder mobiel is of hulp nodig heeft.

 2. Prachtig. Deze ken ik (nog) niet, we zien hier niet vaak iets dergelijks.
  Ze nemen veel plaats in op de weg maar zijn geweldig voor beperkten en bejaarden. In het verzorgingstehuis zag en hoorde ik enthousiaste reacties van mensen die voor een ritje met de duofiets meegingen.
  Nu de fietspaden en -stroken n og even aanpassen.

 3. Nog even nagezocht. Hij is bijna 1 meter breed en tussen de uiterste schouders zit circa 1,3 meter. De opzittende zitten dus iets naar binnen. Zoiets weegt 52 kg. Het is leuker dan achter elkaar op een tandem zitten. Maar een tandem gaat wel in de trein mee, en dit soort dingen zal dat niet lukken. Fietsstroken zijn tegenwoordig 1,7 meter breed, maar dan kan je over de weg passeren met een andere (bak-)fiets. 1-richting fietspaden zijn tegenwoordig minimaal 2,5 meter breed en dan kunnen 2 van deze dingen elkaar net passeren. Toch komen ze uiterst weinig voor en dan is het gewoon een beetje opletten of even niet inhalen.

 4. mooie fietsen.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

 5. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe de betreffede fietser er mee omgaat. Midden in drukke winkelstraten zijn ze hinderlijk.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: