Apr-15: Zwerfwandeling Utrecht 3

Inmiddels heb ik de foto’s uitgezocht en er gaat nog een vierde aflevering volgen. Voor wat de route betreft, wordt dit het 3de kwart en die begint op de Moreelsebrug over het Centraal Station. De bedoeling was om de 2de watertoren te zoeken. Die staat aan de noordkant van Utrecht CS.

Maar eerst ging ik toch maar even de binnenstad in, omdat ik trek had gekregen. Ik liep automatisch op de Dom af. En tot die dom was ik alweer klaar met de zaterdagdrukte. Door de dom kon je een beeld zien met daarachter een grote afbeelding van de binnenkant van de domkerk. Best mooi gedaan. Van die virtuele kerk heb ik ook een zijaanzicht gemaakt en dan is duidelijk dat er iets ontbreekt. Zie hier de bijbehorende foto’s.

Iets verder viel me een leuk klein geopend poortje op. Die kwam uit op de Domtuin. Die had ik nog niet eerder gezien. Op de plek waar ik een foto maakte stond ook een HongKongert hetzelfde te doen. Ik vertelde hem dat de toren bij het kerkgebouw hoorde en dat het middendeel ooit door bliksem was verwoest. Achteraf lees ik op wikipedia dat het geen bliksen was, maar een tornado.

Het was even zoeken, maar in 2009 heb ik om een of andere vreemde reden de Domkerk in MS-Paint hersteld. Ik kon er niets van vinden op dit weblog, en nu komt ie dus aardig van pas.

Aan de achterzijde trof ik nog een geopende deur. Zo verliet ik de domtuin en zwierf even later langs een fraai pand met een mooi zonnetje. Die vatte mooi het weer samen. Iets verder liep ik langs de Drift. Voor mij een onbekende smalle gracht, met daaraan een klein ‘kerkje’. Ik kan niet vinden dat het ooit een kerk is geweest. Nu was een deel ingericht als koffiebar en dat kwam goed uit. De tosti was ook prima.

Op de heenreis had ik 2 grote gevulde koeken verorberd en m’n halve litertje water was inmiddels ook op. Met die tosti kon ik er weer even tegenaan. Het uitzicht was fraai, met veel overstekende fietsers en een berg volle bussen. Door de vele studenten wordt er duidelijk meer gebruik gemaakt van de bus. Hier in Alkmaar rijden die dingen zo rond die tijd vrijwel leeg rond. Alkmaar is kleiner en dan is de fiets een stuk aantrekkelijker.

Ik vervolgde de Drift verder en kwam langs wat oude universiteitsgebouwen. Dat deed me denken aan Maarten van Rossem, die net als zijn broer Vincent hier iets meer richting oost woont. Waar hun zus woont weet ik niet. Ze maken grappige stadswandelingen in Nederlandse steden en soms iets verder. Zelf doe ik dat al langer, ik ben dus niet door ze aangestoken. Een bedevaartommetje zat er wat mij betreft niet in. Dan zou m’n wandeling echt te lang worden en die 2e watertoren missen.

Langs de Drift staat ook nog een aparte Boaz bank. Dat ding is al een tijdje buiten gebruik. Zelf ken ik het Bijbelse verhaal van Boaz. Ik kon me dus iets bij die naam voorstellen. Er waren vroeger meer Boaz banken, maar niet in de regio waar ik woon.

Al eerder viel me op dat langs de Drift lantaarns staan en dat onder de sokkels daarvan leuke kleine beeldhouwerkjes zijn aangebracht. Het betreft allemaal beroepen. Aan het eind liep ik tegen de ‘stadswal’ aan. Ik keek naar links en zag de 2e watertoren. Die had ik hier nog niet verwacht. Ik liep er dus redelijk strak op af en meer over die watertoren staat in deel 1.

Foto’sKaartjeDeel 1Deel 2Deel 4

Advertentie

Geplaatst op 2018-04-15, in Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Met een zonnetje erbij is alles nog sfeervoller! Mooi.

  2. Die driftfiguurtjes zijn best grappig. Ik wandel ook graag door Utrecht. Overal is wel wat te vinden.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: