Apr-17: Zwerfwandeling Utrecht 4

In het eerste deel tikte ik over een leuk gesprek met de woongroep-mensen bij de 2de watertoren. Zij zaten lekker buiten wat te eten. Volgens hen kwamen hier vaak mensen die ook de sluis hier vlakbij bekeken. Ik heb iets met sluizen, dus bedacht om de sluis in de route op te nemen en dan direct richting station te lopen.

Maar voordat ik daar was zag ik eerst nog een paar aparte muurschilderingen, en Nijntje. Vergeleken met de Nijntjesboot in Egmond aan Zee was dit platte beeldje een minimalistisch gevalletje. Eigenlijk zorgde een stel Japansters er voor dat ik toch een foto nam.

De Weerdsluis ligt in de Vecht, en vlak daarvoor lag een kudde studeneten langs de oevers te genieten van de zon. Over de zuidelijke sluisdeur had ik gezien waar de Dom staat. Ik liep die kant op, om zo bij het station uit te komen. Maar eerst kwam ik nog langs een stijf/strak borstbeeld van Anton Geesink en een mooi tegeltableau van de kerk aldaar. Onderweg had ik nog zo’n tableau gezien. Deze zag er prachtig uit.

Al snel liep ik weer langs de Oudegracht waar ik nog een heel gesprek had met een jonge fietsenmaker. Hij zat voor zijn zaak wat te eten. Een minuut of 5 later kwam er een klant en liep ik verder. Eerst maar een paar meter om een foto te nemen van een gebouw met flinke zuilen. Toen wist ik niet wat het moest voorstellen. Via Google-maps begrijp ik dat het wederom om een kerk gaat.

Bij het oversteken van een drukke weg zag ik Nijntje wederom, maar nu in het voetgangerslicht verwerkt. Die ging dus tijdens het oversteken op de foto. Daarna was het nog klunen door de zaterdagmarkt en Hoog Catharijne. Die ellende ontloop ik al jaren door de noordtunnel te nemen. Nu weet ik weer waarom. In de stationshal was het gelukkig wat ruimer en ik hoefde niet lang te wachten op een trein. Die dingen rijden tussen Utecht en Alkmaar elk kwartier.

Net voor die tijd maakte ik een foto van het perrondak. Daar zitten zonnecellen in verwerkt. Er zijn flink wat vierkante meters perrondak, maar ondanks het zonnige weer kan dat wel eens te kort zijn om ook maar 1 trein te laten rijden. Om kwart over 3 treinde ik naar huis, na ruim 4 uur door Utrecht zwalken. Zoals te zien was leverde dat aardig wat foto’s op. Zoveel dat ik er maar een kaartje bij heb bedacht. 14km, waarvan ruim 11 in Utrecht vond ik meer dan voldoende. Amersfoort of een andere stad bekijken heb ik verschoven naar een volgende keer.

Foto’sKaartjeDeel 1Deel 2Deel 3

Advertentie

Geplaatst op 2018-04-17, in Kunstmatig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Rond deze tijd dwaalde Sjeanne met een paar vriendinnen eveneens door het oude Utrecht, zie hier: https://sjannesblog.com/2018/04/13/dwalen-door-utrecht-1/
  Nelleke blogt over Hartje Utrecht: https://hartjeutrecht.com/ (maar is op dit moment minder actief)
  Bas fotografeert regelmatig in Utrecht: https://basdemeijer.nl/afdruk/tag/utrecht/

 2. Dat tegeltableau op de Jacobikerk heb ik ook gezien die zaterdag. Daar was namelijk de huwelijksinzegening waar ik bij was. We moeten elkaar rakelings zijn gepasseerd.

 3. @Emigrant: Ik was daar rond 14:30 en heb er nog een tijdje op een bank gezeten.

 4. Die eerste muurschildering is heel apart, die markante kop van Geesink ook…

 5. Wat is er toch veel te zien in die stad!.Geweldig!

 6. @Sjoerd: Zelf vind ik de plastic bak er mooi bij kleuren.

 7. Wij gingen om 14.15 die kerk in.

 8. @Emigrant: Dan zaten we een kwartiertje op 40 meter van elkaar zonder het te weten. ;-)

  Ik meen dat ik de klok extra heb horen luiden om 15 uur of eerder. Maar dat weet ik niet meer precies.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: