Mei-02: Omgangsregeling

Vandaag heb ik de zogenaamde ‘Omgangsregeling’ voor dit Blog aangepast. Zie daarvoor Ximaar?! rechtsboven in het menu. Over 4 weken gaat de AVG in, de europese wet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Die is maar minimaal van toepassing op een hobbyblogger die gratis ‘huurt’ bij WordPress.com. Op veel zaken heb ik geen invloed en moet je bij de verhuurder zijn. Daarbij zijn de afspraken eenzijdig door WordPress.com vastgesteld.

Zelf heb ik moeite met onnodige cookies en het onnodig schenden van m’n privacy. Om die reden raad ik reageerders aan om geen eigen naam in te vullen, maar een schuilnaam of pseudoniem. Ik doe dat dus ook als reageerder op andere blogs. Het is hier al jaren zo dat je geen mailadres hoeft in te vullen. Ik doe daar niets mee. Om die reden staat Gravatar (een klein plaatje bij een mailadres) hier uit. Als je hier wel je eigen naam of een mailadres invult, dan is dat op eigen risico. Onnodige cookies kan je het beste blokkeren met bijvoorbeeld uBlock Origin en/of de privacy-instellingen van je browser. Dat werkt meteen bij alle Blogs en websites.

Ik pas al jaren kleine reactie-foutjes aan. Op verzoek een reactie weghalen is geen enkel probleem, daar voldoe ik graag aan. Als je al je reacties hier weg wilt hebben, dan kan dat ook, maar heb ik je IP-nummer nodig om na te gaan dat je je niet voor een ander uitgeeft. Daarna blokkeer ik dat IP-nummer, zodat daarmee 6 maanden hier niet meer gereageerd kan worden. IP-nummers staan hoedanook niet op de website (Blog), maar alleen in het beheer van WordPress.com.

Volgen per mail raad ik ook af. Je kan beter RSS gebruiken, wat mogelijk is bij dit Blog. RSS regel je zelf en daarvoor hoef je mij of iemand anders geen mail te sturen.

Advertentie

Geplaatst op 2018-05-02, in Webmatig, Ximatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Ik ben al overal bekend onder mijn eigen naam, dus we laten het maar zo…

  2. Sjoerd is een redelijk algemene naam en zonder achternaam (die je hier terecht nooit hebt achtergelaten) is die behoorlijk anoniem.

  3. Wat betreft bloggen en reageren doe Ik alles onder pseudoniem, inclusief het mailadres.

  4. @Ferrara: Verstandig.

  5. Ik weet het niet hoor, is dat echt nodig? Wat kan er gebeuren? Als ik onder een pseudoniem reageer weet jij dan wie het is (als ook e-mailadres wordt weggelaten)? Ik ga er niet in mee hoor. Ik heb niet het idee dat ik gevaar loop. Ook op Facebook niet.

  6. @Margo: Op dit soort hobbyblogs, waar ik niet de volledige controle over heb, slaat het waarschijnlijk nergens op. Het zal daarbij niet te handhaven zijn. Op Fakeboek is het volgens mij alleen van toepassing op de aanbieder. Die laat bezoekers inloggen en daarmee is het hun probleem geworden.

    Als bezoeker worden er profielen van je opgebouwd. Dat kan heel onschuldig, door een hobbyblogger die denkt ‘hoe ziet die reageerder er uit’. Als je een nepnaam invult, dan is dat lastiger tot niet te achterhalen. Met een mailadres (waar vaak een achternaam in staat) wordt dat al eenvoudiger. Toch zal een hobbyblogger er weinig mee uit kunnen richten.

    Gravatar, Facebook en bedrijven als Doubleclick of scorecard kunnen veel meer achterhalen en dat doen ze ook. Daar gaat die AVG niet tegen helpen. Die bedrijven doen het voor de commercie. Cambridge Analitica (die onder een andere naam verder gaat) en nog wat bedrijven gebruiken het om mensen te beinvloeden en dat lijkt me behoorlijk kwalijk.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: