Mei-17: Limmen Tractorvervolg

Anderhalve week geleden heb ik bij prachtig weer het Limmer bloemenrondje gefietst. Deze keer heb ik bewust voor de zondag gekozen, omdat het aantal mozaïeken met het jaar minder wordt en omdat ze dat op de zondag prima compenseren met een oldtimerfestival.

Beide had ik goed ingeschat. Het is jammer dat het rondje steeds korter wordt en het aantal bloemstukken afneemt. Heeft te maken met minder vrijwilligers en ook de discussie (waar ik gelukkig de laaste jaren niets meer van verneem) over het stoppen van dit evenement zal niet positief hebben bijgedragen. Dat terwijl er voldoende belangstelling voor is, vooral op de fiets.

Mijn conditie is matig, maar deze 24 km met veel afstappen was goed te doen. Zo ben ik eerst na 7km maar begonnen met een kop koffie en een ferme plak cake bij het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood op de grens Heiloo-Limmen. Ze hebben er goede automatenkoffie en ik zat er met meer mensen heerlijk in het zonnetje.

Halverwege stonden de oldtimers, en vooral op vrachtwagengebied waren dat er veel meer. Daar maak ik nog een apart bericht met foto’s over. Dat gaat ook gebeuren met de bloem-mozaïeken. Bij dit eerste deeltje wil ik terugkomen op een tractor die ik daar een paar jaar geleden zag. Ik kon toen thuis niet achterhalen welk type en bouwjaar het was. Hij was in elk geval erg oud en bar roestig.

Nu stond ie er glimmend bij en prachtig in de verf. Het was nu ook duidelijk dat het om een Farmall F20 uit 1938 gaat. Die staat dus op bijgaande fotopagina. Daar heb ik nog een aparte tractor bijgezet, een Lanz Bulldog van rond 1950. Ik heb al wat oude tractors gezien en op de foto gezet, maar deze trof ik nog niet eerder. Het overige agrarisch rijdende materieel trok me minder, dat was meer van hetzelfde. Dwz die had ik al eens eerder op de foto gezet.

Geplaatst op 2018-05-17, in Regiomatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

 1. Jammer dat door een gebrek aan vrijwilligers dit evenement minder wordt.

  Waardering voor oudere tractors en landbouw werktuigen blijft leuk.

  Zonnige groet,

 2. Mooie dingen, die tractoren, zal we veel liefhebbers trekken.

  In Heiloo gingen we vroeger ter bedevaart, jaren vijftig.
  Horen we nu nooit meer wat van.

 3. @Bertie: In het verleden stopte er 1 trein per maand voor zoiets. Dat is al een tijdje over. De lijn Alkmaar-Uitgeest is daar te druk voor hoorde ik. Nu komen er wel af en toe bussen met mensen die deze plek bezoeken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: