Jun-02: Gestopt met Pinterest

Vandaag heb ik m’n Pinterest-account gedeactiveerd. Na 3 maanden was ik er klaar mee. Of eigenlijk al veel eerder. Ben de Blogtrommelaar adviseerde het destijds en om die reden heb ik me er wat in verdiept en ben ik er redelijk serieus mee aan de gang gegaan.

Maar al snel kwam ik er achter dat Pinterest niet aansluit op hoe ik omga met het internet, blogs e.d. Pinterest is verzamelen. Als verzamelaar van Putdeksels, Watertorens, Bruggen, PEN-huisjes en Afkortingen zou me dat moeten aanspreken. Alleen verzamel ik anders. Ik plaats liever een link naar het origineel, dan dat ik een kopie van het orignineel maak. En dat laatste doet Pinterest. Kortom als verzamelaar wilde ik Pinterest niet gebruiken en deelde ik alleen mijn eigen verzamelingen met zelfgemaakte foto’s.

Die werden mondjesmaat overgenomen, aangezien op Pinterest toch vooral verzamelaars zitten van Bling-Bling, Jurken, Beroemdheden en andere meuk waar ik niets mee heb.

Ik had verwacht/gehoopt dat vooral smartphone-gebruikers via Pinterest een betere toegang zouden hebben tot dit weblog. Maar dat bleef uit. Smartphone-gebruik sluit niet erg aan op bloggen. Ik zie ook nimmer iemand in de trein met een smartphone blogs bezoeken. Facebook, Netflix, Nu.nl, OV9292 en Buienradar en af en toe een e-boek, houden de smartphone-gebruikers voor 99% bezig. Voor Blogs (of iets anders met diepgang) blijft geen tijd over. Een tussenstap als Pinterest ging me daarbij dus niet helpen.

Wel nam het aantal foto’s van dit weblog in Google sterk af. Ze werden door Google vervangen door de Pinterest-versies. En daar werd dus niet op door geklikt. Het bezoek aan dit weblog is door Pinterest afgenomen en niet toegenomen. Dat heb ik een tijdje aangezien. Tot vandaag. Pinterest zou best iets kunnen zijn voor anderen, maar ik heb er niets aan en niets mee.

Geplaatst op 2018-06-02, in Webmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ik lurk daar ook alleen maar en plaats eigenlijk niets.

  2. Aan Pinterest ben ik nooit begonnen.
    Maar ik heb dan ook geen internet op mijn mobieltje.

    Dat bevalt mij prima.

    Regenachtige groet,

  3. Je bent niet de enige het is puur tijdverdrijf dat plaatjes verzamelen en in mapjes stoppen. Ik kijk al maanden niet meer naar pinterest om.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: