Jun-19: Verkeerszuil in Bloei

De onderstaande foto is de aanleiding voor dit stukje:

Deze foto is vlak bij m’n huis gemaakt, bij de verkeerslichtenkruising Kennemerstraatweg-Metiusstraat. Daar waar de ambulance ophoudt met lawaaimaken omdat ie dan bijna bij het ziekenhuis is. Het is een drukke kruising, voorzien van vluchtheuvels met van die gele reflecterende zuilen, die auto’s dwingen om rechts te houden.

Ik vind het leuk dat er eentje overwoekerd is met stokrozen. De gemeente doet daar niets aan en misschien is dat ook niet nodig. Ik weet er niet van dat hier ooit zo’n zuil is platgereden, terwijl dat verderop wel eens is gebeurd.

Zo’n ding heeft de RVVcode BB22 gekregen met daarop een D02-RO. Dat is het blauwe bordje met een pijl die naar RechtsOnder wijst. BB staat voor BeBakenig en daar valt zo’n zuil onder.

Er is ook een uitvoering met horizontale zwart/witte ringen. Die heet BB21 en zie je aan de rechterkant van een autostrook, waar de fietsers gescheiden worden. Daar zit geen blauw bordje op. (Verkeerslichten staan ook op zwart-witte-palen, maar die zijn niet van speciaal reflecterend materiaal.) Automobilisten moeten snappen dat rechts van zo’n paal voor de fietsers is en links voor de auto.

Hier een voorbeeld:

De meeste mensen schijnen dit goed te begrijpen, maar doen het ook goed als zo’n zuil al jaren ontbreekt:

Ik heb nooit moeite gedaan voor een rijbewijs, maar vraag me wel af of dergelijke bebakening bij de lessen wordt behandeld?

Advertentie

Geplaatst op 2018-06-19, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Voorheen waren deze dingen rechthoekig en van staal. Tot 2010 stond er nog 1 in Hoofddorp.
    https://goo.gl/maps/wncycqBBExS2

  2. Ik vind het heel ludiek om zo’n zuil te versieren met stokrozen… Volgens mij zit deze wel in de theorielessen voor je rijbewijs.

  3. Ik ken die strepen alleen van einde vluchtstrook staan ze op een bord trouwens. Ik heb me wel eens vergist tijdens rijlessen geloof ik.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: