Jun-27: Bankencode vervolg

7 jaar geleden blogde ik over ‘De Banken-code‘, letters en nummers die je op banken in o.m. de Schoorlse- en Kennemermerduinen ziet. Dat blogbericht heb ik al een paar keer aangevuld met nieuwe codes. Bij deze dus een vervolg aangezien ik voor het eerst een paaltje trof met daarop info over de bankencode:

(Klik op de foto om de text beter te kunnen lezen.)

Wat er op staat kon ik me al voorstellen. Dat is dan wel iets van de laatste jaren. Dwz ik heb een adressenbestand voor de Meldkamer Noord-Holland Noord opgeknapt en daar zat het destijds niet in. Toen blogde ik ook nog niet en is me die bankencode (die er destijds ook al decennialang op te vinden waren) helaas niet te binnen geschoten. Anders had ik daar zeker een opmerking over gemaakt.

Die codes vind je lang niet overal. Banken hier in de stad en de stadsparken hebben geen zichtbaar nummer. Op banken in de Haagse, Helderse, Gaasterlandse of Drunense duinen en de Veluwe zag ik ook niets. Zelfs niet op banken in het Geestmerambacht, dat deels van SBB is. Wel trof ik ze op Texel met de bekende code TX de ze ook voor hun schepen gebruiken:

Opvallend is ook dat m’n oude bericht over deze codes nog regelmatig bezocht wordt. Voor die mensen hier een alfabetich overzichtje:

BA   Bakkum (Castricum-Noord, PWN)
BB   Bergen-Binnen (PWN)
BE   Bergen aan Zee (PWN)
CA   Castricum (PWN)
DK   Duin en Kruidberg (IJmuiden-Zuid, NM)
EG   Egmond (PWN)
HK   Heemskerk (PWN)
KD   Kennemerduinen (Bloemendaal, PWN)
PE   Petten
SC   Schoorl (en Groet. SBB)
TX   Texel (SBB)
WM Wimmenum (tussen Bergen en Egmond, PWN)


De meeste zijn van het PWN, Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-holland en Staats-BosBeheer (SBB). NM staat voor NatuurMonumenten. Ik vermoed dat er ook een code moet zijn voor Wijk aan Zee of Beverwijk en verwacht dat de andere waddeneilanden ook een code hebben die overeenkomt met hun codes voor schepen.

Die bankencodes kan ik overigens op geen enkele kaart (ook niet in PDOK) vinden.

Advertentie

Geplaatst op 2018-06-27, in NH-matig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Wat een mooi systeem.

    Zo zie ik graag dat alle bruggen in Amsterdam een naam krijgen.

    Zonnige groet,

  2. Mooi systeem als je weet hoe te gebruiken.

  3. @Rob A.: Alle bruggen in Amsterdam hebben een nummer, maar ik vermoed dat je die nergens bij zo’n brug kan vinden. Een deel heeft een naam, maar die zijn vaak alleen vanaf het water te lezen. In Alkmaar is dat niet zoveel anders: http://goo.gl/maps/GSrLu Zelf heb ik wel eens bij onze gemeente gevraagd om de fietstunneltjes een naam te geven. Later begreep ik dat die namen er zijn in het zogenaamde BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) bestand, maar helaas nog altijd niet bij de tunneltjes zelf te vinden.

  4. Vandaag is het bericht hierboven een klein beetje aangepast. Heemskerk is HK. Eerder begreep ik dat het HE was, maar dat klopte dus niet.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: