Jul-13: Bede-Vaart deel 1

Op dit moment staan er een 14-tal kunstwerken op de westelijke Stadswal tussen de Molen van Piet en de Bergerbrug. Bij deze het eerste deel zoals ik er tegenaankijk. Dwz ik loop hier bijna dagelijks tussen m’n huis en de supermarkt of bieb of binnenstad. Ik maakte dus de opbouw mee.

Aanvankelijk viel me een soort springschans op naast de Lamoraalsluis. Een paar dagen later verrees er een bouwwerk op, waarbij ik moest denken aan de strips van Tom Poes en Kapitein Rob. Hun kwalijke ‘wetenschappers’ Sickbock en Lupardi werkten doorgaans in zo’n modern wit en strak pand. Nog even dacht ik dat het een soort Accijnstorentje was voor de westzijde van de Binnenstad. De omschrijving is echter ‘Kapel’. Het heeft de vorm van een slakkenhuis met daarin een fraai plafond. Zie nummer 7 op de fotopagina.

Rond die tijd waren er ook een paar mannen druk bezig met wat ik ‘Mikado’ noem. Flink wat avonden werd er doorgewerkt. In eerste instantie zag ik een grappige ‘knoop’ van koffiebekertjes die ze even op het dak van hun auto hadden gezet. En eigenlijk vind ik die mooier dan hun veel grotere mikado-bouwwerk. Zelf noemt de kunstenaar dat ‘Lopehole’, zie nummer 5.

Nummer 2 is een mantra die ik op de foto gezet heb met links de kunstenares. Ze doet dit op haar kniën en elk puntje is een vingerafdruk. Ik heb haar een paar keer bezig gezien en het zou me niet verwonderen als ze met deze bedevaart de komende weken mee verder gaat. Zie 2.

Nummer 3 komt op mij over als kleedjesknippen.

Als onderste foto een plattegrond met de eerste helft. Daar staan ook de echte namen. Over een paar dagen volgt de rest, die ook zeker bezienswaardig is.

Advertentie

Geplaatst op 2018-07-13, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Voor mij springt die heilige muis er echt uit…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: