Jul-31: Dronificatie van NH

Twee weken terug zag ik mooie drone-opnames van Trompenburgh op de website van (RTV-) NH. Af en toe verschijnt daar zo’n filmpje en bij deze wat aandacht daarvoor.

Het dak van deze buitenplaats heeft de vorm van een scheepsdek en dat is niet vreemd. Dit slot is gebouwd door Cornelis Tromp, de zoon van Admiraal Maarten Tromp. Het is dan ook niet vreemd dat ik opeens bij 1:12 een mij zeer bekende legpuzzel aan de wand zag hangen.Die puzzel heeft de naam ‘Admiraalschip’. Ook van achter bekeken met zo’n enorme oranje vlag. Toch is ie net iets anders. Het zal dezelfde schilder zijn geweest, maar de schildersnaam staat helaas niet op de doos. En met fotozoeken van Google lukte het me ook nog niet om die naam te achterhalen. Tips zijn dus van harte welkom.

Geplaatst op 2018-07-31, in NH-matig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Mooi!
  Ik kan de naam ook niet vinden, hoogstens gokken.Cornelis Claesz. van Wieringen, msschien
  Of informatie opvragen bij Trompenburgh

 2. Geen idee.

  Maar wellicht is er bij Trompenburgh informatie op te vragen ?

  Zonnige groet,

 3. Een mooi filmpje. Die drones maken toch bijzondere opnames.

 4. fruttekoek

  Ik heb me suf gezocht, maar de afbeelding niet gevonden. Zelf niet met TinEye.

 5. @F-Cook en anderen; Cornelis Claesz. van Wieringen zou kunnen, maar ook Peter v.d. Velde. Er waren flink wat van dat soort schilders en mogelijk zijn ze beide zelfs door verschillende schilders geschilderd.

 6. Gertjan Fokker

  admiraalsschip “De zeven Provinciën”
  heb de zelfde puzzel 2e hands gekocht . zit een papier met info bij. daar staat in dat het net een schilderij is gemaakt naar een tekening van Willem van de Velde, die zich als “verslaggever” aan boord van één van de schepen van de vloot bevond. helaas geen naam van de schilder

 7. @Gertjan: Dank voor de reactie. Net ook weer vele schilderijen van Van de Velde en Van Wieringen bekeken en ook dat leverde weer niets op. Zelf denk ik ook dat het een fragment uit een schilderij kan zijn. Best een leuke zoektocht. ;-)

 8. Wij hebben dezelfde puzzel, die heet “het admiraalschip van Michiel Adrz. De Ruyter”, er staat geen schilder bij maar de puzzel is uitgegeven door een assurantiemaatschappij uit Den Haag: “de zeven provincien”, als die nog bestaat, weten zij het wellicht. We hebben de puzzel op Marktplaats gezet :)

 9. @Schippers: Bedankt voor je reactie. De verzekeringsmij is in 1985 overgegaan in de RVS en bestaat dus helaas niet meer.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: