Sep-08: Google Zeurt

De laatste week heb ik 5 mailtjes van Google ontvangen, die te maken hebben met de 4 subdomeinen die ik bij Blogspot heb.

De eerste was deze:

Nieuw Mobiele bruikbaarheid-probleem gedetecteerd voor site https://ximaar.blogspot.com/

Aan: Eigenaar van https://ximaar.blogspot.com/,

Search Console heeft vastgesteld dat uw site wordt beïnvloed door 1 nieuw(e) Mobiele bruikbaarheidgerelateerd(e) probleem. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor Mobiele bruikbaarheid in zoekresultaten van Google. Controleer en verhelp dit probleem.

Nieuw probleem gevonden:

Klikbare elementen te dicht bij elkaar

Dit ‘probleem’ is me al jaren bekend, zolang ik daar het aanklikbare landkaartje op heb staan. Er is geen oplossing voor en dat vind ik niet erg. Dwz op een gewone laptop met muis werkt de landkaart prima en er is een lijst-alternatief voor mensen die zoiets met een smartphone gebruiken. Kortom, ik kan dus niets met het mailte.

De andere 4 mailtjes stond per domein het volgende:

Hallo. We hebben al een tijdje niet van je gehoord en willen graag weten of je nog e-mailmeldingen wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties op je blog Ximaar’s Regio Blogs zijn gepubliceerd.
Klik hieronder op de link Abonnement behouden als je e-mailmeldingen voor nieuwe reacties wilt blijven ontvangen voor deze blog. Als je deze e-mailmeldingen niet meer wilt ontvangen, kun je dit bericht negeren of hieronder op de link Weigeren klikken.

Als je geen e-mailmeldingen voor reacties meer wilt ontvangen voor deze blog, kun je op de afmeldlink in dit bericht of andere e-mailmeldingen klikken.

Abonnement behouden
Weigeren

Ik heb op abonnement behouden geklikt, omdat ik die wil behouden. Mogelijk krijg ik nu ook mailtjes als er een nieuwe reactie op zo’n blog komt. Dat zal echter nul mailtjes opleveren, aangezien ik bij al deze blogs het reageren heb uitgeschakeld. Er zit zelfs een blog bij die geen blogberichten bevat. Deze mailtjes waren dus ook alle 4 zinloos.

Geplaatst op 2018-09-08, in Webmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Waarom sturen ze dit soort berichten?
    Willen ze de klanten alert houden, een soort reclame?

  2. @Bertie: Geen idee, Ik heb er naar gezocht en kon niet echt iets vinden. Wel wat meldingen van bloggers die op eenzelfde manier benaderd zijn. Ik vermoed wel dat het volledig automatisch gaat, dus zonder tussenkomst van enig mens.

  3. Google spamt…

  4. …en is irritant. Ze luisteren al slechter naar je vragen.

  5. @Sjoerd: Als het bij deze 5 mailtjes per 5 jaar blijft, dan ga ik niet klagen over spammen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: