Sep-10: Weert – Brandevoort

1 dagje treinen levert bij mij flink wat blogberichten op. Niet gek, ik trein zeer weinig en ervaar dus veel opvallende dingen. Ook niet gek als je bedenkt dat ik met zo’n dagje ook opzoek ga naar opvallende dingen. Dat begon met de putdeksels van Weert en Best, die ik wel eens van dichtbij wilde bekijken.

Inmiddels was ik in Weert weer in de trein gestapt met als doel Brandevoort. Dat is een aparte ‘vestingwijk’ ten westen van Helmond. Toen ik daar maanden terug in rond-streetviewde viel me op dat ook daar afwijkende putdeksels liggen. Kortom een dubbele reden om ook daar te kijken.

Alleen ging het een beetje mis in Eindhoven. De intercity uit Weert bracht me daar prima op tijd, maar op het andere spoor reed net de sprinter richting Brandevoort weg. Die was dus niet te halen en ik mocht een half uur wachten voor een volgende. Dit sloot aan op het verhaal dat die mevrouw me vertelde in de trein naar Weert. Zij woont in Helmond en ging naar Sittard. Dat sloot redelijk aan als terug wilde naar Helmond, maar niet als ze op een ander station van Helmond uit wilde stappen. Jawel, Helmond heeft maarliefst 3 stations.

Wachten zag ik niet zitten en 10 minuten later zat ik in de intercity naar Venlo. Die stopt ook op het hoofdstation van Helmond en daar had ik een boemeltje terug kunnen nemen naar Brandevoort. Zoiets lopen leek me te ver en ik wist ook niet of ik daar lang op dat boemeltje zou moeten wachten. Daarbij leek het me voor de hand liggen dat Venlo ook wel eens eigen putdeksels zou kunnen hebben. En dat was zo.

In Venlo dus ook nog een rondje gelopen en daar was het nog wat warmer dan in Weert. Er was ook veel volk op de been. Ik ben wel eens eerder in Venlo geweest en had er niet veel te zoeken, behalve dan hun fraaie putdeksels. Kortom het duurde niet lang of ik nam de trein terug naar Helmond. Eerst de intercity en vanaf Helmond de sprinter naar Brandevoort. Ging allemaal prima.

Hier een foto-impressie van Brandevoort (wikipedia). Het is een aparte wijk die erg lijkt op de Citadel van Heemskerk, maar dan een maatje groter (500 bij 500 meter tegenover 300 bij 300 in Heemskerk). Naast een gracht/singel om de vesting, had deze versie ook een gracht middendoor. Leuk bedacht, maar toch viel het me tegen. De sfeer was er ver te zoeken. Waarschijnlijk moet er meer groen in en wat meer mensen op straat.

Hun putdeksels vielen me tegen. Het was een deksel speciaal voor de gemeente Helmond. Dat stond er dan ook op, maar meer niet. Geen wapen of iets anders. Toch ging oe op de foto.

De wijk is overigens nog lang niet af. Ruim 30% is onbebouwd, terwijl er al in 2005 aan begonnen is. Ook hier zo’n typische franse markthal, net zoals in Heemskerk. Het is dus goed te zien dat het om dezelfde architecten gaat, en dat Rob Krier hier zijn stempel op heeft gedrukt.

Zelfs het station is aangepast. Maar ook daar was de sfeer ver te zoeken. Toch was het wel leuk om dit te ervaren. Als echte misreis zag ik het dan ook niet. Bij de Jumbo (die daar een stuk duurder was dan in Alkmaar) kocht ik een slaatje. In het bijzijn van een verdwaalde eend heb ik die zittend langs de gracht verorberd.

(Lees hier het vervolg)

Advertentie

Geplaatst op 2018-09-10, in OV-matig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Voor de putdeksels van Helmond hoef je het inderdaad niet te doen. Die van Venlo ziet er een stuk beter uit.

  2. @Sjoerd: Klopt. Op de streetviewfoto’s was dat niet goed te zien. Hun foto’s zijn op de grond sterk vervormd. Niet zo erg, heb ik toch die aparte wijk bekeken.

  3. Inderdaad, die Citadel lijkt me een hele aparte woonwijk.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: