Sep-16: Wel AppVrij!

Een paar weken terug zag ik dit setje op een paar plekken door Alkmaar fietsen. Ze hadden er schijnbaar plezier in. Misschien promoot dit wel beter de fiets dan m’n blog, die toch ook een beetje dat doel heeft.

De fietsbezetting kwam op dat moment overeen met 4 van de 5 bussen die hier langs het ziekenhuis rijden. De laatste dagen neemt het busgebruik weer een beetje toe, maar een zeer ruime meerderheid kiest hier duidelijk voor de fiets.

De bestuurster hield netjes 2 handen aan het stuur en de rest zat/stond ook niet te appen. Een weekje later zag ik iemand een appel op de fiets eten. Dan heb je ook niet beide handen aan het stuur. Ik vraag me af hoe dat gaat als er iets ontweken moet worden en/of tijdens een noodstop. Is het iets om de App-els ook onder een eventueel appverbod te scharen?

Advertentie

Geplaatst op 2018-09-16, in Alkmaar, Rijwielmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. In geval van nood kan je een appel laten vallen of weggooien.

 2. De foto is leuk.

  Dat App-verbod? De mensen achter het stuur die ik zie rijden vooral met een telefoon in de hand. Bij fietsers valt mij dat nog niet zo op.
  Appel etend zie ik weinig voorbij komen.

  Vrolijke groet,

 3. Meteen verbieden toch, geef de mensen een vinger en ze nemen meteen je hele hand…

 4. @Bertie: Dat lijkt logisch, maar in geval van nood reageren mensen toch anders en kan zo’n appel teveel prioriteit krijgen.

 5. @Sjoerd: IK geef mensen nooit een vinger en handen hou ik ook zelf. ;-)

 6. @Rob: Ik zie ook zelden appel-etende fietsers. Dit was dan ook een beetje toeval.

 7. Bij het eten van je appel kijk je gewoon voor je uit, als je aan het appen bent zit je secondenlang op je scherm te turen.

 8. @Margo: De bediening van een appel valt idd mee. Kortom (sinaas)appels, appelgebak, appelflappen e.d. mogen buiten een appverbod vallen. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: