Sep-18: Zomerpaddo’s

Ik heb al vaker geblogd over paddestoelen in de Alkmaarder Hout. Een plek waar ik vrijwel dagelijks een rondje loop voor frisse lucht en m’n conditie. Zo’n rondje tussen de bomen en struiken kan ik tot een kilometer of 4 rekken. Vaak loop ik er gedeeltelijk door en aansluitend nog een deel door de Binnenstad, een buitenwijk of het Heilooërbos.

Per rondje raap ik een stuk of 5 blikjes, flesjes of ander opvallend zwerfvuil op. Laatst nog 30 stuks slagroomgasflesjes met de bijbehorende ballonnetjes. Iets dat ik nog maar 1x heb aangetroffen. Voor dat spul heb ik een handig grijpertje, die ik maar af en toe meeneem. Vaak haal ik de 5 stuks niet. Mij hoor je dan ook niet snel klagen over zwerfvuil. Daarbij lijkt bukken me ook een prima beweging.

Maar met dat vuilopsporen zie ik ook regelmatig sporendragers en die paddestoelen zijn zeker niet beperkt tot de herfst. Zie hier de fotopagina met zomerpaddo’s

.

Geplaatst op 2018-09-18, in Alkmaar, Milieumatig, Zwammatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Leuk

  Zonnige nazomergroet,

 2. Er zitten mooie exemplaren bij.

  Je ziet vaker mensen die zwerfvuil oprapen.Ik bewonder ze maar zolang er wielrenners en mountainbikers rondracen die fles en blik aan de kant gooien is het boter aan de galg gesmeer.

 3. @Bertie: In De Hout vind je weinig wielrenners of mountainbikers. Je vind er vooral Red Bull en goedkope bierblikjes. Er is maar 1 plek waar redelijk veel gedumpt wordt en dat is een parkeerterreintje. Al met al valt het erg mee en zou ik het in m’n eentje bij kunnen houden. En het werkt. Als er niets ligt dan gooit men er minder snel iets bij. Het barst ook van de prullebakken, dus ik loop er hooguit 50 meter mee.

  Al dat 1 keer per jaar klassikale gedoe zie ik overigens niet zitten. Je kunt beter 5 dingen per persoon per rondlopen opruimen. Zelf doe ik dat dagelijks en dan blijft het veel langer schoon. Het is een stuk effectiever dan klagen.

 4. Dan zal er meer reclame moeten worden gemaakt.

 5. Veel mensen lopen er gewoon langs, ik alleen in bijzondere gevallen zoals het bikje op de afvalbak…

 6. hermawesterdiep

  We hadden het er al over. Het oneindig vervuilen van de natuur met slagroompatronen of lege blikjes energydrank. Wij als volwassenen moeten de jeugd laten zien dat het zo jammer is en dat we onze eigen troep moeten opruimen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: