Okt-09: ABP zonder SMS

Een paar weken geleden kreeg ik een brief foldertje van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Ik ben een ruim jaar in dienst geweest bij de Politie en heb toen ook daar ontslag genomen. Maar in die tijd heb ik dus wel een miniem pensioentje opgebouwd bij het ABP. Voor mij hoefde dat niet, maar het is nu eenmaal verplicht. Net zoals het ABP verplicht is om me regelmatig te informeren over m’n pensioen-‘opbouw’ bij hen.

Dat deden ze op papier, maar volgens dat foldertje moet ik het nu online bij hen bekijken. Daarvoor moet ik DigID met SMS-verificatie gebruiken. Ik bezit echter geen SMS’er en de voorlees-optie via m’n vaste telefoon vind ik vrij omslachtig. Daarbij gaat het om pinda’s, dus waarom tijd daar in steken?

Tot ik bedacht dat er ook zoiets is als mijnpensioenoverzicht.nl. Als het goed is dan staan daar al mijn pensioen-aanspraken, en dat klopte. 1 redelijk pensioen en 3 kleintjes, waaronder die van het ABP. Er was prima aangegeven wanneer elk pensioen(tje) aanvangt en met welk maandbedrag. Opvallend was dat ik ook daar met DigID in moet loggen, maar dan zonder SMS.

Advertentie

Geplaatst op 2018-10-09, in Overmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. SMS-verificatie is niet verplicht. Ik gebruik hem niet, ook niet voor de ziektekostenverzekering.

 2. @Bertie: In de folder stond dat het bij mijnABP alleen met SMS-verificatie kan. Als je bij hen wilt inloggen met DigID, dan verschijnt er een scherm waarin ze aangeven dat je het inlogniveau moet verhogen. https://ximaar.files.wordpress.com/2018/10/abp.jpg

  Maar als ik dat allemaal niet doe, dan kom ik idd ook gewoon bij mijnABP. Toch is het vreemd dat mijnpensioenoverzicht met geen woord rept over een verhoogd inlogniveau met SMS, terwijl die dezelde gegevens tonen. Maar het kin idd zo zijn dat ik bij ABP geen wijzigingen door kan voeren zonder in te loggen met SMS verificatie.

  Mijn zorgverzekeraar en de belastingdienst zeuren niet om SMS-verificatie. Andere dingen doe ik niet met DigID.

 3. Nicole Orriëns

  Gelukkig dat je daar niet dat SMS voor nodig had. Ik vind dat altijd een enorm gedoe!

 4. Vannacht lag de DigID er uit voor onderhoud. Daarna lukt het me prima om zonder SMS-verficatie in het wijzigingenscherm van ABP te komen. Lijkt dus allemaal te werken zonder SMS.

 5. Heel hartelijk dank voor deze info. Nooit geweten. Zag ook uw prachtige kaartje, iemand (U?) heeft doorgeklikt daarvandaan. Erg handig en leuk! Mag ik een verzoek doen tot aanpassen van de trefwoorden?

 6. @Liesbeth: Doe maar wel graag ‘je’, anders moet ik u terugschrijven en daar heb ik geen zin in. ;-) Aanpassingen zijn immer welkom. Veel pas ik zelf ook aan, omdat ik fouten zie of dingen veranderen. Neem aan dat je het blogkaartje bedoelt, waar ik al van plan was om ‘Eindhoven-Rotterdam’ te veranderen in ‘bij Eindhoven’ of ‘Brabant-ZO’. Fietst zou ik beter kunnen veranderen in Jeept. ;-)

 7. ABP kan je bekijken zonder SMS-verificatie. Heb ik net nog gedaan.
  Bij mijn ziektekostenverzekering zijn sommige onderdelen alleen te bekijken met SMS-verificatie. Meestal kan ik zien wat ik wil met alleen inloggen. Ik heb een simpel Nokiaatje (een smartphone heb ik in mijn leven niet nodig). Dus ik kan indien nodig SMS-verificatie gebruiken.

 8. Nog iets: ik kreeg bij het ABP wel ergens de melding dat ik het zo zou kunnen instellen dat SMS-verificatie wel verplicht zou worden. Die verplichting vind ik niet nodig.

 9. Het bovenstaande scherm krijg ik bij MijnABP (sluit aan bij wat ze in het foldertje hadden gezet) en ik gaf hierboven (op 10 okt 11:51) aan dat het me idd gewoon lukte zonder SMS. Ik weet wel dat DigID info meestuurt of SMS-verifactie is gebruikt. ABP zou daarop de toegang kunnen blokkeren, maar dat doen ze dus niet.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: