Okt-22: Koedijker Vlaggen

Gisterochtend fietste ik een klein stukje om een weginrichting te bekijken. Op de provinciale website las ik een stukje uit februari, dat deze kruising een fietsvriendelijkere inrichting zou krijgen. Maar helaas, het werk was nog niet uigevoerd.

Wel was het aardig fietsweer en bij het zuidelijke begin van Koedijk viel me deze aparte vlag op:


Inderdaad de vlag van Alkmaar gekoppeld aan de vlag van Noord-Holland. Nog niet eerder gezien en dus op de foto geslingerd. Iets verder zag ik de gewone vlag van Noord-Holland. Die zie je ook weinig in deze omgeving. Maar minder bijzonder; dus geen foto van gemaakt.

Ik meende ooit dat Koedijk zelf een vlag had, toen het nog een zelfstandige gemeente was. Deze had ik er ooit zien wapperen:

Maar dat bijkt de Westfriese vlag te zijn. Koedijk ligt nog net in het oude Westfriesland, de Kanaaldijk is daar ook de Westfriese Omringdijk. Koedijk heeft wel een wapen, maar een eigen vlag kon ik nergens vinden. Ze hebben wel een Gondelvaartvlag:

Op de kruising Kanaaldijk-Nauertogt zag ik nog een linke vlag:

Bedenk dat dit met de Achtergraft een soort dubbel kruispunt is. “Maximaal Gaan” houdt hier 30km/h in. Bij een hogere snelheid kan je vanaf de Nauertogt in het NH-Kanaal belanden.

Niet veel later begreep ik dat het te maken had met de zwerfvuilaanjagende NederBelg, die later in de avond in de USA 2e zou worden.

Geplaatst op 2018-10-22, in Alkmaar, NH-matig, Regiomatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Kom niet aan onze Max… Daar is er maar ene van.

  2. Altijd weer bijzonder jouw foto-verzamelingen.

  3. @Sjoerd: Prima als ie maar wel een paar uur per week red bull blikjes gaat rapen. ;-)

  4. @Koen: Kwam door die bovenste vlag. Ik was er niet echt op uit en heb later nog wat foto’s uit m’n ‘archief’ er bij gezocht.

  5. Nicole Orriëns

    Wat een mooie en kleurrijke vlag is dat! Ik let eigenlijk nooit zo op vlaggen, maar je post heeft me wakker geschud!

  6. Ah, nu weet ik eindelijk het verschil tussen de vlag van Noord-Holland en die van Colombia :) Colombia heeft Rood als onderste streep, en Noord-Holland Blauw :-) (Tot nu toe dacht ik dat ze identiek waren ;))
    De West-Friese vlag, net als de andere, kende ik niet :)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: