Nov-07: Bionische Fietser

Rechts de ‘benen’ van een man die ik hier regelmatig door de stad zie fietsen. Helaas ben ik altijd te laat om daar een goede foto van te nemen. Nu hoeft dat niet meer. De ‘foto’ hiernaast kwam voorbij in een youtubefilmpje van een Brabander, die hier een paar kilometer fietste tussen het station en een vergaderruimte bij De Mare. Hij huurde daarvoor een OV-fiets. En net toen ie (zoals daar gebruikelijk is) bij de zebra de weg op fietste, ging onze bionische man net voor ‘m rijden.

Doorgaans ontbreekt dus zijn rechter broekspijp. Waarschijnlijk floddert dat teveel tijdens het fietsen.

Hier onderaan het videoverslag van een minuut of 11. Zelf zou ik een andere route kiezen, met meer ruimte, meer groen, meer luwte, meer asfalt en vooral minder autoverkeer. Maar wel 100 meter langer. De fietsrouteplanner van de Fietsersbond gebruik ik eigenlijk nooit. Die van Google soms, maar dan alleen om via de streetview-opnames te kijken of ik ergens goed kan oversteken.

Advertentie

Geplaatst op 2018-11-07, in Alkmaar, Fietsen en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Fruttekoek

    Ik vind persoonlijk de Fietsrouteplanner erg goed. Verrassend goed zelfs. Google stuurt me soms ofwel via een akelige omweg ofwel via een ontoegankelijke route (zoals een bosbouw weg waar zelfs de bosbouw machines niet meer doorheen konden).

  2. Met een vader in eenzelfde situatie (mistte linker been), heb ik vaker in deze situaties verkeerd…

  3. Bijzonder om te zien en wat fijn dat hij er zo mee vooruit kan. Ben niet tevreden over maps maak daar mijn eigen plan mee en gebruik waze voor in de auto.

  4. Ik gebruik geen navigatie onderweg. Google streetview bekijk ik af en toe vooraf om te zien hoe iets er uit ziet. Die optie hebben andere systemen doorgaans niet. De routeplanner voor de fiets is bij Google een stuk minder. Die zet ik op voetganger, dat gaat veel beter. Hier in Alkmaar is het vrij simpel. Op een paar plekken liggen de oversteken van het NH-Kanaal ver uit elkaar, onder de ringweg en het spoor liggen ruim 25 tunneltjes/viaducten, je loopt dus niet snel ergens op vast.

  5. Oh, toen ik je post las ik het zag! Er ontbreekt inderdaad een rechterbeen. Wat een bijzondere foto. Ik vind het mooi.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: