Dec-16: ‘Geluk’ bij een Ongeluk

Afgelopen donderdagmiddag zat ik in de bus van Purmerend naar Alkmaar, dus richting huis. We reden over de N243, de zogenaamde drukke kant van de Noordervaart. De bus rijdt daar met het overige verkeer 80 km/h. Aan de andere kant van het water Noordervaart is een veel smallere parallelweg. Die is 60km/h en moet gedeeld worden met fietsers en voetgangers. In Stompetoren is een deel 30km/h. Voor mij mag die hele weg die snelheid krijgen. 60 vind ik dus al behoorlijk link.

Hierboven een foto die ik er een jaartje geleden maakte.

Kortom we werden via die stille kant ingehaald door een bestelbus van DPD. Die reed zeker 90km/h. Gaat wat mij betreft dus op voor de asomobilist van de maand. Na de kruising bij Stompetoren stond ie stil om een pakje te bezorgen of op te halen. Later scheurde ie ons weer voorbij. Maar dat was van korte duur. Over zijn weg was een roodwit-lint gespannen. De politie en brandweer waren er druk bezig. Alle ‘tijdwinst’ van de asomobilist werd volledig teniet gedaan. Mogelijk heeft ie er een half uur moeten wachten. Je kan daar zeer lastig keren, aan weerszijde staan erg veel bomen.

Ik moest meer dan gniffelen toen ik het allemaal zag gebeuren. Later bedacht ik er niet meteen over te bloggen. Het bleek om een vreemd ongeval te gaan. Een automobilist voelde zich niet wel en belde zijn vrouw. Toen die te plekke was, was haar man spoorloos. Alleen de auto stond er. Dus is men gaan dreggen in de Noordervaart, zo ongeveer op de tijd toen onze bus er langsreed.

Dat dreggen (en zelfs de inzet van een helicopter) leverde niets op. Ook werden alle hulpposten van ziekenhuizen en huisartsen afgebeld en dat leverde eveneens niets op. Uiteindelijk stond er in de media dat de man zich mogelijk doelbewust onvindbaar hield. Dat kan, als iemand teveel gedronken heeft en de alcohol eerst uit het bloed moet zijn verdwenen. De man kwam zaterdagavond het Westfries Gasthuis (het grote ziekenhuis van Hoorn) binnenlopen. Dat is 25km van de plek waar zijn auto stond. Hij is dus terecht, maar ook erg verward en men weet nog niet wat er precies is gebeurd.

Advertentie

Geplaatst op 2018-12-16, in Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Zo’n automobilst (asomobilst) is een slaaf van zijn werk, alles moet snel tegenwoordig, veiligheid komt op de tweede plaats.

  2. Mooie omgeving maar idd smal om te passeren. Wel een vreemd verhaal zou er alcohol in het spel zijn?

  3. die tomeloze en redeloze snelheidsdrift zal wel een overblijfsel zijn uit de oertijden, toen mannen nog achter prooidieren aan moesten rennen, of er voor op de loop gingen. Hier was dus het reptielenbrein in aktie.

  4. @Fialas, ik denk dat Bytheway een punt heeft en heb daarom ook z’n opdrachtgever genoemd, die op het busje stond. Mensen die dit bezorgwerk doen worden volgens mij behoorlijk onder druk gezet qua tijd. Voor mij een van de redenen om zo min mogelijk via het internet te bestellen, als ik het hier ook zelf uit de binnenstad kan halen.

  5. @Villa S.: Ik wacht het even af of er nog meer over wordt bericht. Maar het is vreemd als ie z’n telefoon in de auto had gelaten/ Anders hadden ze die uit kunnen peilen.

  6. Een vreemde zaak, voor mij krijgt de man het voordeel van de twijfel…

  7. De chauffeurs voor deze en andere pakketdiensten zijn te beklagen. Neemt niet weg dat ze de verkeersveiligheid in acht moeten nemen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: