Dec-29: Victorie-Fiets

De Victoriebrug is alweer een half jaar buiten dienst en dat gaat nog zeker een half jaar duren. Weinig sprake van Victorie dus. Dat neemt niet weg dat ik laatst een Victorie-Fiets zag:


Met een heus Alkmaars wapentje:

Kan (nog) niet vinden dat ie ergens wordt verkocht of gemaakt. Of dat zoiets ooit uitgedeeld is als prijs. Zij die het (niet) weten mogen hier onder reageren.

Ferrara kwam hieronder met het idee om even langs de fietsenmaker aan de Geestersingel te lopen. Dat wilde ik doen, maar dan wel nog eerst even via de fiets. Mogelijk stond daar nog iets op. En dat klopte. Ruim 2 maanden later stond ie nog op precies dezelfde plek, maar dan andersom. Er zat gewoon een plaatje op van de maker, te weten ‘WielAanWiel‘. Die winkel staat maar een paar honderd meter verder aan de Vondelstraat. Wel gek dat er staat ‘sinds 1956’. 10 jaar geleden was die winkel nog van Theo Schilder. Theo Schilder is er niet meer, maar zijn kinderen gebruiken die naam nog voor hun veel grotere fietsenzaak aan de Koedijkerstraat.

Advertentie

Geplaatst op 2018-12-29, in Alkmaar, Rijwielmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Nee, het verlossende antwoord heb ik niet, wat weet ik helemaal van fietsenmerken. Maar het is wél een mooi karretje dat vast niet onder de brug gevonden is.

 2. Misschien ooit gemaakt door de firma Jan Groot van fietsenmaker Victori.
  Deze zaak zat op de hoek Houttil, Koningsstraat in Alkmaar. Tegenwoordig in HHW.

 3. Misschien in het kader: In Alkmaar begint de victorie?

 4. Poeh… ik zou het ook niet weten… ik kan niet eens vinden in welk script-Font dit mooie beeldmerk is gemaakt… (al heb ik hier gezocht: https://www.myfonts.com/search/tag:script/webfonts/?sort=sales ) In elk geval een interessant vraagstuk…
  Wens ik je, als het hier mag, alle goeds voor 2019, met veel mooie puzzels en vraagstukken..!

 5. @Bytheway: Ik heb wel op de website van Vittorio gezocht, maar kon niets vinden dat er op leek. Het lijkt mij een opgeknapte fiets. Dwz hij ziet er nieuw uit, maar het model is sterk verouderd.


 6. @Jolie: Dit fontje staat gewoon op m’n Laptop, alleen hebben ze de vierkante i-punten vervangen door ronde.

 7. Ximaar. Ik zou eens gaan vragen bij Fietsenmakerij Janson aan de Geestersingel, hij maakt fietsen op verzoek. Wie weet kan hij er iets over zeggen.

 8. @Ferrara: Bedankt voor de tip, zie de aanvulling onder m’n stukje.

 9. Goed dat je nog een keer ging kijken.

 10. Wauw, wat koel dat je de Fietsenmaker hebt kunnen vinden! ‘Sinds 1956’ gebruiken ze waarschijnlijk om aan te geven dat ze het werk van hun vader voortzetten? Net zoiets als bij Douwe Egberts..?
  Ik heb het font geïnstalleerd, dank je voor het vinden! Geinig dat de ontwerper de punten heeft veranderd, en goed gezien!!

 11. @Jolie: Het zal toch een ander font zijn, want de r is ook duidelijk anders. (Dus toch niet zo goed opgelet. ;-)

 12. Het ziet er iig degelijk uit!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: