Jan-02: Dekselse Camera

Vier weken geleden was ik in Portugal. In de Algarve liepen we rondjes met 2 geleidehonden en hun toekomstige gebruikers. Vooral in Loulé, maar ook een paar keer in Vilamoura. In Loulé waren het vooral blokjes om met trottoirs, die normaal verhoogd waren en daarbij veel (onlogische) zebrapaden. Een van de honden gaat echter functioneren in een Drentse plaats waar het meeste ingericht is als ‘shared space’. Je ziet daar niet echt de trottoirs en hoogteverschil is er al helemaal niet.

Dat was de reden dat we ook in een hotelwijkje van Vilamoura letterlijk een rondje liepen. De honden zagen de kleurverschillen en stopten netjes voor elke kruising van vooral hoteluitritten. Daar viel me ook op dat deze gemeente eigen putdeksels had. Ging dus op de foto.

Alleen is die foto helaas niet van m’n toestel. Dat kwam omdat ik er ook het hondlopen mee wilde filmen. De instructrice vroeg daar om, omdat haar bodycam kuren had. Dus nam ik een paar keer 10 minuten op. Downloadde die naar haar PC en bedacht de filmpjes te wissen om zo ruimte te maken voor nieuwe.

Maar daar ging het fout. Bij het wissen van een filmpje kwam de keuze; 1 beeldje wissen of alles wissen. Ik las daaruit 1 beeldje uit zo’n filmpje wissen of het gehele filmpje wissen. Dus koos ik voor het laatste. En jawel toen was m’n camera compleet leeg, inclussief alle foto’s die er op stonden. En dus ook de 2 foto’s van pudeksels aldaar.

Later zijn we echter niet meer teruggeweest in Vilamoura en kwamen we alleen nog in Loulé. Echt erg is het niet, zo bijzonder waren de Vilamoura-deksels niet en van de andere foto’s had ik wat back-up.

Advertentie

Geplaatst op 2019-01-02, in Dexelmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Dat is jammer als zo de zaak verdwijnt, niet onoverkomelijk, maar toch…

  2. Toch een aardige foto van een roestige putdeksel. Ik zal eens zoeken in mijn chaos, heb namelijk foto’s van putdeksels in Praag die zoals te verwachten bijzonder mooi zijn.

  3. totaal verkeerd, die zogenaamde . niet alleen voor geleidehonden maar ook voor kinderen en ouderen.

  4. @Fialas: Doe voor mij niet teveel moeite. Als ik me goed herinner dan heb ik al eens putdekselfoto’s uit Praag gehad van een reageerder. Ik ben in Praag geweest, maar destijds deed men nog niet aan eigen putdeksels. Een reden dat ie nog niet bij m’n verzameling staat.

    De roestige hierboven komt van het internet. Kon bitter weinig vinden, maar deze lijkt goed op m’n eigen foto. Zo dicht bij de kust roesten ze sneller. Ik had overigens nog een andere versie op de foto gezet met de gemeentenaam in een halve cirkel. Die kon ik niet op het internet vinden.

  5. Oei, zonde van je foto’s… Zo mooi dat gemeentes eigen putdeksels hebben… (Zou er over een paar jaar overal ‘made in China’ op staan? ;-})
    Heb je toevallig zo’n Disk-recovery-programmaatje..? Mij is het wel ns gelukt om wat beelden van een fotokaartje terug te halen, maar meestal raken de sporen natuurlijk snel overschreven met andere data :-} (En gelukkig, klop hout, heb ik het ook niet zó vaak nodig gehad, dat ik me goed herinner hoe het werkt ;-})

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: