Jan-28: Roosendaal Watertoren / PNEM

Afgelopen november heb ik een treinwandeltourtje gemaakt in Bergen op Zoom en Roosendaal. Het was prachtig weer en Roosendaal stond aanvankelijk niet echt op m’n agenda. Dat veranderde toen ik er met de trein doorreed en daar een fraaie watertoren in de verte zag. Kortom die ging ik op de terugweg maar eens van dichtbij bekijken.

En dat viel niet mee. Van in de stad was ie niet echt te zien door de gebouwen die er omheen staan. En voor m’n gevoel stond ie een stuk westelijker dan in werkelijkheid. Ik belandde dan ook in een buitenwijk waar ie echt niet te vinden was. Wel zag ik daar een apart e-huisje.


Zal net als de wijk van rond 1970 zijn. Het opvallende is dat de hoeken door de PNEM kindvriendelijk zijn afgerond. Tegenwoordig is het huisje van Enexis.

In die wijk toch maar eens vragen waar die watertoren te vinden is. Iemand hielp me goed op weg en na 3km teruglopen doemde hij op. Een fraai exemplaar en mooi gerenoveerd.

De foto’s heb ik op een pagina met Brabantse Watertorens gezet. Maar de eerdere 2 stellen niet veel voor en heb ik al eerder op deze website gezet. Ooit heb ik er ook 2 gezien in Zaltbommel, maar toen nam ik die dingen nog niet op de foto. In Tilburg staat er ook 1, maar dat was me destijds te ver lopen.

Advertentie

Geplaatst op 2019-01-28, in PEN-matig, Treinlopen en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Mooie watertoren, zonder meer. Het model trafohuisje zit volgens mij ook nog niet in mijn collectie

  2. Watleuk, dat een uitzicht uit de trein je tot deze wandeling brengt.

  3. @Staartje: Vooral omdat ik Roosendaal jaren eerder tot lelijke en saaie stad heb bestempeld, nadat ik er op de fiets destijds bijzonder weinig aan vond. Daar ben ik nu een beetje van terug gekomen. Er komt eermaands dan ook nog een vervolgblogske.

  4. @Sjoerd: Er staan nog een handvol van deze e-huisjes, wat ze dan weer minder uniek maakt. Eerder kwam ik een duootje in Utrecht tegen, maar die waren afgerond vanwege de bouwstijl van de DaCosta School. https://ximaar.wordpress.com/utrecht-cs-en-rivierenwijk/

  5. Nicole Orriëns

    Jammer dat je hem niet kon vinden maar dat huisje is ook een leuke vondst om tegen te komen vind ik.

  6. @Nicole: Uiteindelijk wel gevonden en ik ging op stap om te wandelen. Dus dat heb ik en-passant met dit omweggetje gedaan. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: