Jan 31: V&D Passé

V&D is hier alweer een tijdje de stad uit. Het gebouw staat er nog. Eerst was er iets tijdelijks in. Daarna een jaartje ‘TopShelf’. En nu weer iets tijdelijks. Toen TopShelf in het gebouw zat, waren een paar ramen aan Het Vijvertje (steegje) ingeruimd voor oude V&D apparaten.Gelukkig had ik de foto’s nog, want inmiddels zijn ook die restanten weg. De letters van TopShelf zijn al een tijdje weg, maar de letters Vroom & Dreesmann staan nog wel op het het gebouw:

Het betreft een gemeentelijk monument uit 1927 in de Amsterdamse School stijl met wat Art Deco toevoegingen.

Advertentie

Geplaatst op 2019-01-31, in Alkmaar, Shopmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Mooi gebouw! De V&D in Sittard huisde in lelijke nieuwbouw. Helaas moest daarvoor het historische stadhuis wijken. Nu zitten ze in Sittard met een leeg lelijk gebouw

  2. Schitterend dat pand. Dat moet een monument worden, een V&D museum

  3. Het is een prachtig gebouw

  4. @Sjoerd: Het is een gemeentelijk moniment, de link staat er inmiddels onder. Voor een museum is het te groot. Het is 60 meter breed en boven op 1 deel ruim 90 meter lang. Zelf denk ik dat er boven appartementen gaan komen en beneden een aantal winkels in de vorm van een markt. Probleem is dat we al een enorm winkeloverschot hebben.

  5. Mooi pand. Die stijl is zo herkenbaar en past ook zo goed bij V en D. Ik betreur nog altijd dat die winkel niet meer bestaat. Het winkelen in Leeuwarden heeft voor mij daardoor veel van zijn charme verloren. Ik ga er bijna niet meer heen. Ik winkel op het internet.

  6. @Hanscke: De V&D in Alkmaar draaide nog redelijk goed, beter dan de gemiddelde V&D. Gewoon omdat op bepaalde gebieden weinig concurrentie was. TopShelf deed het een stuk minder. Voor dergelijk materiaal gaan mensen liever naar een speciaalzaak. Zelf kocht ik weing bij V&D. Liep er wel vaak door, maar bij de Hema slaag ik doorgaans beter. Ik koop wel vrijwel alles om de hoek. Kan ik het bekijken en direct meenemen. Voor het geld hoeft het niet. Het internet (en zeker Bol.com) is vaak duurder of je moet het al in bulk uit het Verre Oosten laten komen. Fietsaccu’s voor 1/10e van de prijs. Maar ik heb nog geen fietsaccu. Wel vind ik het belangrijk dat hier winkels blijven.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: