Feb-11: Karperton-Uitkijk

Een week geleden deed de rechter uitspraak. Een stel scholieren was volgens hem wel fout, maar hoefden geen boete te betalen. Een half jaar eerder waren ze de Karperton-parkeergarage in gelopen, om (naar eigen zeggen) foto’s van de binnenstad te maken. Ik heb dat ook wel eens gedaan, je hebt er een mooi uitzicht.

Alleen liepen zij tegen een stadswacht aan en die vond dat dit niet mocht. (Stadswachten verblijven onder in hetzelfde pand, dat ook nog eens volgepropt is met bewakingscamera’s.) Je mag er niet in zonder parkeerkaartje. Ik heb daar moeite mee. Het is absoluut niet (goed) aangegeven en daarbij vind ik dat het (openbaar) toilet ook gebruikt mag worden door mensen zonder auto.


Hierboven de hoofingang. In het midden gaan de auto’s naar binnen en aan de zijkanten de voetgangers. Bij die voetgangersingangen zag ik geen enkel bordje dat voetgangers zonder parkeerkaartje verbied. Als je de linker ingang neemt, dan kom je na de WC-groep ook niets tegen dat je als voetganger tegenhoudt.

Rechts zit het trappenhuis en ook daar niets te vinden. Het enige is een infobordje bij de auto-ingang. Maar eigenlijk staat er op dit bordje ook niets waar het om voetgangers gaat zonder kaartje. (Wel verwijst het in de onderste alinea naar zichzelf.)

Daarbij heb je als voetganger niets bij de auto-ingang te zoeken en is het bordje vanaf de voetgangers-ingangen niet goed te zien.

Zelf loop ik regelmatig de trap van de Kazerne (een andere parkeergarage in het centrum) op en af. Ook daar geen enkel bordje te bekenen, dus blijf ik daar mee doorgaan.

De Karperton is wat mij betreft het meest ontsierende gedrocht in de historische binnenstad van Alkmaar.

Zorgt ook voor teveel autoverkeer op de Kanaalkade en voor ongelukken op de aansluiting met die Kanaalkade. Foto’s nemen vanaf dat gebouw is dus een leuk voordeeltje bij een berg nadelen.

Geplaatst op 2019-02-11, in Alkmaar en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Als ze niets vernielen of kwaad doen is er toch ook niets loos…

  2. Moet voor zoiets onschuldigs de rechtbank in de benen komen, wat dat niet kost.

  3. Nicole Orriëns

    Hm, ik geloof best dat die scholieren daar echt foto’s moesten maken voor iets van school. Ik neem aan dat het verbod dient om auto’s veilig te houden daar?

  4. @Nicole: Deze parkeergarage is op een steenworp van onze ‘roze buurt’ en een paar coffeshops. Die laatste parkeren hun auto’s op de fietsstrook langs de Kanaalkade https://fietsmaar.wordpress.com/2018/06/06/canadees-nabis-parkeren/ Die komen niet in de parkeergarage. Dat roze buurtje is een straatje waar het schoon is en men zelfs de bloembakken met rust laat. https://goo.gl/maps/q7LtwV8WWQ52

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s