Feb-24: Provinciale Prutsers?

Eerst maar 2 foto’s om m’n punt duidelijk te makenInderdaad kompleet verkeerd geplakt. Bij de onderste een VVD-poster helemaal links, terwijl het duidelijk een rechtse partij betreft. De PvdA hangt daar geheel rechts. Zijn die van opvatting gewisseld met de VVD? Op de bovenste foto een GroenLinks poster ruim rechts van het midden. Dat terwijl er ruimte genoeg is aan de linkerkant.

O ja en het zijn ‘allemaal’ posters voor de provinciale verkiezingen. Dat terwijl er op dezelfde dag en in dezelfde stemlokalen ook waterschapsverkiezingen zijn. Daar heb ik nog geen poster van gezien. Is ook lastig. In en om Alkmaar is geen waterschap, maar een hoogheemraadschap actief met iets. Zal eens uitzoeken wanneer de hoogheemraadschapsverkiezingen zijn.

Advertentie

Geplaatst op 2019-02-24, in Kiesmatig, NH-matig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. ja, ik vind het wel een leuk verhaal, maar vooral omdat het duidelijk maakt dat die ouderwetse aanduiding links en rechts niet meer van deze tijd is. Al sinds dat Frits Bolkenstijn zich meer zorgen maakte over het zelfreinigende vermogen van het neo-kapitalisme, dan Wim Kok die zijn iedeoloische veren afschudde.

  Een beter onderscheid valt te maken op het mensbeeld dat de partijen er op na houden: Het meest verspreidde is. ieder individu wordt geheel onbezoedeld, en vrij geboren om in zijn leven geheel vrij en geheel onafhankelijk een deal wel of niet aan te gaan met welk ander individu dat als ook vrij atoom over de wereld rondzweeft- Kies je als individu dan per ongeluk verkeerd, dan heb je dat aan je zelf te wijten, de meritocratie.

  (Vroeger was een arbeider van de Eternit in Goor van de Eternit in Goor, nu is hij van zich zelf probeert men hem wijs te maken, je was zelf zo stom om bij deze kankerfabriek te gaan werken
  De gemeenschap heeft het individu in de steek gelaten, de Verlichting is aan een kleine aanpassing toe.)

  De SGP heeft dat minder, De CU ietsje minder en de SP en FvD ook. Maar de rest zit allemaal op dat atomistische mensbeeld, ook wel het liberaal-humanisme genoemd.

 2. Ik tel maar liefst 6 advertenties boven en onder je tekst. Wat een vervuiling!

 3. Haha, die gedragscode is aan de aanplakkers niet besteed

 4. @Margo: Ik xi er al jaren geen een. uBlock Origin werkt wat dat betreft erg goed en is beschikbaar voor Firefox, Chrome, Edge, Safari en Opera. Zelf gebruik ik hem in Waterfox.

 5. @Jan: Je moet het bovenstaande stukje zeker niet te serieus nemen, vooral omdat ik links en rechts achterhaalde zaken vind. Links zijn voor mij de arbeiders en dus de arbeiderspartijen. GroenLinks hoort daar niet bij, dat zijn beter opgeleiden. De PvdA is zo dom om arbeid met verheffing te combineren. Mensen met een lagere opleiding hebben daar weinig mee. Dus belanden ze bij de SP of zelfs PVV. Links en rechts worden ook vooral gebruikt om de tegenstaners te duiden.

 6. Ik weet niet of deze posters veel zin hebben. Ik heb een herinnering dat ze vroeger werden geplakt op volgorde van de lijsten. Zo had de partij met nummer 1 (de grootste partij op dat moment) de plaats linksboven, die met 2 de plaats daarnaast enzovoort. Er waren dan twee rijen, denk ik.
  In Ede zijn er de laatste tijd ook vaak twee rijen, denk ik. En de laatste tijd plakt lang niet elke partij er een poster op.

 7. @Trijntje: Zoiets weet ik me ook te herinneren. Opvallend is dat al flink wat jaren de grote lijstnummers niet meer op de plakkaten prijken.

 8. Als ik van een partij was die een poster moest plaatsen zette ik er een paar langere palen bij.
  Met een plakkaat: ‘Hier sta ik boven’

 9. Hier plakken ze over elkaar heen…wat betekent dat dan?

 10. Nog iets wat ik me herinner: vroeger hingen die posters bij veel mensen achter de ramen. Toen ik nog echt een kind was hing bij ons thuis vaak een poster van de ARP. Later deden mijn ouders dat niet meer, en er zijn nu niet veel mensen meer die dat nog doen.
  Bij mij zou het sowieso geen zin hebben: mijn raam op vier hoog in een portiekflat, daar kijkt niemand naar. En ik heb er ook geen behoefte aan om dat te doen.
  In persoonlijke gesprekken wil ik het er best over hebben op wie ik stem en waarom. Maar via internet deel ik dat bijvoorbeeld niet, juist omdat ik het er liever over heb in een gesprek, persoonlijk of in een groep (afhankelijk van de samenstelling van de groep).

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: