Mrt-04: Rondje Harderwijk

Een week geleden was het prachtig weer en bedacht ik een vrijreizendag in te zetten. Ben eerst een rondje gaan lopen in Den Haag. Daar kom ik vast nog wel eens op terug. Erg mooi weer en veel mensen op de been. Die mensenmassa werd ik na een paar uur een beetje zat en ik bedacht om die reden door te reizen naar Harderwijk. Zo moeilijk is dat niet.

Ooit ben ik in het Dolfinarium geweest, maar dat zal ruim 45 jaar geleden zijn. Misschien ben ik er ook nog eens doorgefietst tussen Enkhuizen en Apeldoorn. Ik heb toen in elk geval niet Harderwijk-centrum bekeken. Daar kan ik me totaal niets van herinneren. Dus het moest er nu maar eens van een kleine stadswandeling komen.

Het viel me zeker niet tegen. Harderwijk was ooit een Hanzestad net als bijvoorbeeld Kampen en die hebben toch iets meer. Het oude centrum is klein en helemaal in het midden stond een kerk in de steigers bij een plein dat afgeladen vol zat met zonaanbidders.

Ik heb zo maar her en der wat foto’s gemaakt en dat begon al bij het station. Daar lagen putdeksels met het gemeentewapen. En zoals bekend spaar ik die. voor mij dus een leuke binnenkomer. In het centrum lagen er ook een aantal en daar waren allemaal vreemde straatkolken. (Dat zijn de afwateringsputjes aan de kanten van straten.) Het duurde even voor ik er een zeilschip in herkende. Ik heb ze nog niet op andere plekken gezien en mogelijk zijn ook deze speciaal voor de gemeente Harderwijk gemaakt.

Verder nog een PGEM elektriciteitshuisje op de foto gezet. Die had ik al eens eerder gevonden via streetview. Later kwam ik nog een moderne peperbus tegen bij de haven, waar dus ook elektriciteit in wordt verdeeld. Beide heb ik toegevoegd onderaan m’n verzameling Gelderse e-huisjes.

Het mooiste deel vond ik de Vischpoort (Rijksmonument) met een stuk stadsmuur. En verder nog zomaar wat spul dat me opviel. Bij elkaar net voldoende voor een fotopagina. En het was waar, je loopt er veel relaxter dan in Den Haag.

Advertentie

Geplaatst op 2019-03-04, in Dexelmatig, PEN-matig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Een vruchtbaar dagje

  2. Ik weet het bijna zeker, die zitten al in mijn verzameling… Alleen de peperbus was destijds i.s.n.(in statu nascendi)

  3. @Sjoerd: Van dat huisje heb ik bij je gezien en heeft me destijds aan het zoeken gezet op streetview. Nu kwam ik ‘m als eerste tegen vanuit het station. Een echte toevoeging was het niet, hij lijkt erg op een huisje in Speuld dat ik eerder plaatstje. Die peperbus hadik bij je gemist, maar ik vond ‘m nu wel op je blog. Toen werd er nog aan iets tijdelijks gedacht. Ik heb meer bekabelde peperbussen, maar deze was zo mooi nieuw dat ik dat een mooie aanwinst voor m’n kleine Gelderse verzameling vond.

  4. Ik houd ook helemaal niet van mensenmassa’s. Dan wil ik nog maar 1 ding: Weg!

  5. @Nicole: Ik wilde iets in Den Haag bekijken waar het altijd druk is, dus ik zocht het ook wel een beetje op. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: