Apr-06: Blauwe Boom

Dagelijks loop ik een kilometer of 8. Een van de vele rondjes gaat via de Kalkovenweg over het spoor. Dan ben ik aan de zuidkant van de wijk De Hoef. Niet zo ver van die overgang kom ik langs ‘De Blauwe Boom‘. Normaal schenk ik daar geen aandacht aan. Maar laatst nam ik daar een zijstraatje en trof daar een blauwe boom:

De Blauwe Boom noemt zich een activiteitencentrum. Een van de activiteiten is me bekend. Ze hebben er een ‘repair café‘. Ik repareer vaak iets van mezelf, maar zou dat niet zo snel in een café doen. Toch is er niets mis mee om apparatuur langer aan de praat te houden.

Een andere activiteit is ongetwijfeld het wildbreien. Iets dat (naar ik meende) alweer een tijdje uit zwang is, maar hier nog springlevend.

Het is niet groot en ik zou het een flink buurthuis noemen. Maar ik kan het mis hebben, omdat ik er nog nooit binnen ben geweest. Meer in het midden van de wijk is een veel groter en nieuwer wijkcentrum ‘De Alkenhorst‘. Daar heb ik wel eens vergaderd.

Advertentie

Geplaatst op 2019-04-06, in Alkmaar en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Hoe gaat het eigenlijk met je ziekte? Hoe lang is dat nu alweer geleden dat je dat vertelde?

 2. Wat een mooie boom! Dat hebben ze creatief gedaan.

 3. @Mack: De laatste meting van m’n prostaatwaarde was in Januari en die was toen goed. Eind-april weet ik de uitslag van een volgende meting en waarschijnlijk maak ik er dan weer een berichtje over. Had ik voor het laatst gedaan in November https://ximaar.wordpress.com/2018/11/18/nov-18-medische-update/ Het bestralen was eind-2017. Het is bijna 2 jaar geleden dat het ontdekt werd.

  Anderhalf jaar geleden werd ook vastgesteld dat m’n botten teveel ontkalkt waren. Dat is de hoofdreden waarom ik dagelijks een kilometer of 8 (10.000 stappen) loop. Daarmee bouw ik ook meer weerstand op en dat is altijd goed.

 4. Ok, gelezen. Behoorlijk goed dus. Gelukkig maar. Lopen is beter dan fietsen?

 5. @Mack: Voor het remmen van botontkalking wel. Je moet dan wel stevig doorlopen en niet slenteren. Eigenlijk moet je zelfs springen. Dat doe ik liever niet. Dan maak ik mogelijk weer andere dingen stuk. Zo heb ik even problemen gehad met m’n knieen en dat is gelukkig weer over.

 6. Wildbreien is dus nog steeds in. Een vriendin van mij bezoekt de Milano Design week 2019 en zag dat het ook daar nog steeds popie is.Tseeee…

 7. @Wieb: Dit is duidelijk een uitzondering, hier is die rage ook alweer wat jaren achter de rug. Vond het in dit geval wel leuk bedacht. Beter dan dat ze die boom blauw spuiten.

 8. Arnoud Hugo

  Ja, dat heette toen in sommige kringen ‘guerrilla knitting’. Ik zag het voor het eerst in Zweden.
  http://verbaljam.com/archive/2010-08-10/guerrilla-breien

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: