Apr-30: Gevaarlijk?

RTV-NH heeft een soort onderzoek gedaan waarbij mensen in Noord-Holland kunnen melden waar het qua verkeer gevaarlijk is. Daar komt nog een soort eindverslag van. Wel is al bekend gemaakt dat op de 3de plek een punt in de Alkmaarse Binnenstad staat. Zie hier de meldingen plattegrond van NH:


Ik ken dat punt en ook ik heb me er 3 jaar geleden behoorlijk druk om gemaakt. Alleen heeft dat echter geholpen. De gemeente heeft een bord met een kruis opgehangen en sinds die tijd zijn er geen aanrijdingen meer met (blik)schade of gewonden. Dat houdt Star bij:

Zij baseren hun gegevens op meldingen van de politie en verzekeraars. En het komt ook met m’n eigen waarnemingen overeen. Dwz in de krant of andere media lees ik hier geen ongelukken meer. Verkeersambtenaren hoor ik er ook niet meer over en zelf loop ik er regelmatig langs.

In de hoofden van alle inwoners is dit nog niet aangekomen. Er gebeurden toch altijd aanrijdingen? Dus geven we dat door aan RTV-NH (dat eigenlijk tegenwoordig gewoon NH heet en dus goed te verwarren is met de gelijknamige provincie).

Het was dus wel een probleem, gecreeerd door de gemeente die daar een brug heeft verplaatst. Dat verhaal is nog te lezen bij de Fietsersbond die daar ruim 3 jaar geleden over schreef. Een simpel bordje heeft daar schijnbaar de mensen beter op doen letten.

Gelukkig is het streetviewautootje een paar keer gepasseerd. En zie je het kleine verschil, dat blijkbaar heeft geholpen.


Advertentie

Geplaatst op 2019-04-30, in Alkmaar en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Zo zie je maar weer dat een kleinigheidje helpt om aanrijdingen te voorkomen,

  2. Ik vind dit een goed initiatief. Hopelijk kunnen ze gevaarlijke plekken inventariseren en er wat aan doen.

  3. Vaak weten de mensen die er vaker rijden veel meer dan de mensen die er over moeten beslissen.

  4. @Villa en Nicole: Het bovenstaande stukje bewijst ook het tegendeel. Mensen kunnen slecht aangegeven waar iets is en ze hebben niet in de gaten dat iets in de afgelopen jaren duidelijk is verbeterd.

    Een kruising verder wist iemand te melden dat er voor een zebra aldaar niet werd gestopt. Op die plek of in de omgeving daarvan is nooit een zebra geweest.

    De methode die RTV-NH gebruikt is daarbij erg ‘fraude’-gevoelig. Je infoormeert een paar mensen om er op te stemmen en komt zo veel hoger in de lijst. Dat zal bij meer punten gebeuren, maar is zeker niet gelijkmatig. Gewoon de gemeten data van Star gebruiken is een stuk objectiever.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: