Mei-27: Provinciaal Kenteken

Een paar weken geleden trof ik deze auto in hartje Noord-Holland. Kortom een prima provinciaal en nationaal kenteken. In bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Zwitserland en Turkije kan je aan de kentekens nog altijd zien uit welke regio ze komen. Nederland had dit ook tot 1951. Noord-Hollandse Personenauto’s hadden toen een G en vrachtwagens (Zware voertuigen) GZ als eerste letter(s) in het kenteken.

A Gronigen         K Zeeland
B Friesland        L Utrecht
D Drente          M Gelderland
E Overijssel        N Noord-Brabant
G Noord- holland (ook GZ) P Limburg
H Zuid-Holland (ook HZ)

Geplaatst op 2019-05-27, in Alkmaar, NH-matig, Ximatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Dit zal wel toeval zijn, neem ik aan.Toch grappig.
  Dat in Duitsland de eigen initialen en geboortedatum gebruikt mogen worden is erg gewild. Lijkt me ook handig voor de politie bij een achtervolging. ☻

 2. @Bertie: in 2003 zullen 99 kentekens uitgegeven zijn met deze lettercombinatie. Het grootste deel zal niet in NH rijden, laat staan in Alkmaar tussen m’n huis en de supermarkt. ;-)

 3. Zou wel èrg druk geweest zijn. 🙂

 4. Dat zou hier in Nederland ook beter zijn geweest. Mij vroegere baas had zijn hele leven al hetzelfde kenteken… (België)

 5. @Bertie: Je hoeft nietuit te kijken naar kentekens met -NB-NL en -LB-NL, die zijn nooit uitgegeven. Komt omdat er een B in zit en die is gereserveerd voor vrachtwagens. Maar ook daarvoor zijn ze nooit uitgegeven.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: