Jun-10: Naaifietsen

Hier een 3-tal foto’s die ik een ruim een week geleden maakte.Ik heb iets met fietsen en deze in het Victoriepark vielen me behoorlijk op. Ik begreep dat ze deel uitmaakten van de Karavaan, een theaterfestival dat daar vandaag afliep. Alleen kwam ik er eerder te vroeg met mijn reguliere ochtendwandeling langs. Begreep ook niet goed wat de bedoeling was, behalve dat er op de lastdrager een naaimachine was en voorop een naaidoos. Er zat ook nog een karretje achter, maar wat dat moest voorstellen kon ik niet zo snel bedenken. Er leken wel luidsprekers in te zitten.

De fietsen zien er ouder uit dan ze in werkelijkheid zijn. De zadels zijn wel redelijk oud. Eigenlijk jammer dat je een fiets niet kan dateren op een kenteken, zoals dat met motorvoertuigen wel lukt.

Ik heb de voorstelling niet bekeken. Had ik misschien wel moeten doen. Het heet ‘Vlag van de dag’. En ik heb (zoals inmiddels duidelijk mag zijn) ook iets met vlaggen. Onder de link staat een leuk filmpje dat een aardige indruk geeft. Daarbij valt op dat de fietsen de naaimachines aandrijven en de ‘luidsprekerkarretjes’ als stoelen dienen voor de mobiele naaisters. De naaidames treden binnenkort nog op in Duitsland en Denemarken. (Agenda)

Advertentie

Geplaatst op 2019-06-10, in Alkmaar, Kunstmatig, Rijwielmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Mooi gevonden, en het zit toch logisch in elkaar…

  2. Helaas, ik heb het gemist.
    Doet me denken aan de messenslijper die ik ooit in Portugal zag. Die gebruikte ook zijn fiets om zijn slijpsteen aan te drijven.

  3. Wat een leuke foto’s. En zie ik het nou goed dat de hoezen voor de naaimachines gehaakt of gebreid zijn?

  4. @Nicolle: Gehaakt, net als het tafelkleedje tussen de 2 fietsen.

    Ik heb onderaan een meer ingezoomd fragment geplaatst, kan je ‘m nahaken. ;-)

    Meteen ook maar even de tag ‘Wildbreien‘ toegevoegd, omdat ik wildhaken niet als tag ga gebruiken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: