Jul-05: Wat was dat nou?

Een paar dagen terug was ik net iets te laat met het pakken van m’n camera. Dat ding zit bij mij echt niet lastig verstopt. Ik heb een kort zomerjack en daar zit naast de hoofdrits een klein ritsje, waarschijnlijk voor een smartphone. In dat zakje past prima m’n compacte camera. Zoiets pakken is dan ook secondewerk. Het duurde nu echter wat langer, omdat ik een zwerfblikje had opgeraapt en het daar nog wel even zou duren eer ik langs een prullebak zou komen. Dat blikje moest ik dus ook nog even wegzetten om m’n handen vrij te maken.

Maar ik was er op die plek (waar nooit iets te zien is) ook niet op bedacht. Ik hoorde een gerrurr, dat betekende een rolschaatser of een skateboardfiguur. Ook niet echt om van te schrikken. Ik zag aanvankelijk alleen een oudere vrouw fietsen. Ze had een kleine hoofddoek om en dat verklaarde duidelijk niet het geluid dat ik hoorde. Ze fietste aan de overzijde van de weg mijn kant op.

En toen zag ik aan die kant op de stoep achter de geparkeerde auto’s opeens iets opduiken, dat waarschijnlijk een volwassen dochter moest zijn. Ze gingen gelijk op en met een flink fietsgangetje. Alleen deed de dochter dat op een skateboard, met rugzak op, duidelijk meer hoofddoek en in een behoorlijk lang gewaad. Dus moest dat op de foto en werd het flink inzoomen, omdat ze gepasseerd waren eer ik er goed erg in had.

Als ik goed kijk, dan zie ik dat ze een smartphone in haar linker hand heeft. Is dat nog toegestaan op een skateboard?

Advertentie

Geplaatst op 2019-07-05, in Alkmaar, Rijwielmatig, Ximatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Net op tijd dus… Ik ben meestal te laat.

  2. Zo zag ik laatst een zuster Augustines in haar witte kleding met sluier op een scooter rondrijden in de stad. Ook een foto van gemaakt. Even kijken of ik die kan opsnorren

  3. @lem2: Een vrouw op een scooter zie ik veel vaker dan een vrouw op een skateboard. https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/24/skateboarden-is-niet-alleen-meer-voor-de-jongens-a2752556

  4. @Sjoerd: Wel maximaal (8x) ingezoomed.

  5. Een aparte foto.

    Ik ben ook zo’n late reageerder.

    Vrolijke groet,

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: