Jul-06: Ronde van Oost-Frankrijk

Vandaag begint de TdF in Brussel. Vervolgens gaan ze via het Champagnegebied, de Vogezen en het Centraal Massief naar de Pyreneeën. Dan slaan ze een stukkie over en gaan ze vanuit de Rhône-delta nog wat door de Alpen slingeren. Vervolgens vliegen ze een stuk, om uiteindelijk nog wat kilometers naar en in Parijs te fietsen.

Grote delen van Frankrijk, zoals Normandië, Bretagne en rond Bordeaux hebben dit jaar geen overlast van de Tour-caravaan. Eigenlijk fietsen ze vooral in de oostelijke helft van Frankrijk:

Voor mijn fietsherinneringen geen probleem in dat deel heb ik ook aardig wat gebieden en steden bezocht. Dat begint al in België met Brussel en Binche. Als ik de eerste etappe bekijk, dan komen bekende plaatsen als Ninove, Geraardsbergen, Ronquières, Pont-à-Celles, Charleroi, Waterloo, Overijse en Tervuren daar in voor.

Als in nog beter kijk, dan zie ik dat ze ook door Koekelberg en Jezus-Eik fietsen. Meervoudig drog-innemer Merckx mag via deze start geëerd worden, maar ik herken er ook duidelijke de carrière van Polleke van den Broecke in.

Advertentie

Geplaatst op 2019-07-06, in RTV-matig, Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ik was dit jaar die hele tour bijna vergeten… Tot vandaag, ik word er overal mee geconfronteerd.

  2. Komen ze over Col de la Slucht?

  3. @Mack: Ze fietsen er niet eens naartoe….
    Zelf ben ik er ooit noord-zuid (is vrijwel vlak) en west-oost (behoorlijk ellendig, maar met een prachtige afdaling) er over gefietst.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: