Jul-11: Voor de e-Kids?

Alkmaar heeft in de afgelopen jaren een paar honderd laadpalen aangelegd. Ze worden dan ook lang niet allemaal gebruikt, maar het gaat om de intentie. Stoppen met verbrandingsmotoren in de stad.

Dan is het niet gek om de volgende generatie daar aan te laten wennen. En dan tref ik dit nieuwe speeltuig in het Emmakwartier:

Duidelijk een stap terug in de tijd. Moet je toch niet willen?

Aanvulling:
Bij deze nog een kaartje om dit simpele fotoberichtje wat serieuzer te maken:

Het Emmakwartier is een buurt in de wijk Alkmaar-Zuid. Zelf woon ik ook in die wijk en het ziekenhuis en De Hout maken er eveneens deel van uit. In deze woonwijk staan maar liefst 4 tankstations tussen de woningen en 1 ligt er netjes buiten langs de snelweg N9/A9. In andere wijken vindt je vrijwel geen tankstations, of het is al op een bedrijventerrein. Ik vind dat tankstations niet in een woonwijk horen. Ook dat is niet meer van deze tijd. Kijk wat dat betreft dus niet zo op van dit speeltuig.

Advertentie

Geplaatst op 2019-07-11, in Alkmaar, Milieumatig, Ximatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Daar schrik je van.

 2. Net had ik iets getypt met “Fred Flintstone laadpalen” er in..

  Maar wordpress wilde ineens een wachtwoord zien, en dat heb ik hier in Cadiz niet bij me ;) Dus Dag reactie ;)

 3. @Jolie: ;-)

  Wachtwoord bij WordPress??? Als dat al zo is, dan kan je beter het mailadres leeglaten, daar koppelt bijv. gravatar z’n ellende aan.

 4. Dat is duidelijk een verkeerde gedachte…

 5. Ik denk sowieso dat kinderen niet hoeven te spelen met dingen waar ze nog niets mee te maken hebben. Een schommel, een klimrek en een voetbaldoel lijkt me genoeg.

 6. Dubbel. er zijn kinderen die zo’n vader hebben ;)

 7. @ximaar, op een Nexus-telefoontje werkt het (WordPress o.a.) erg vreemd, een geduldsoefening ;-} Maar het voordeel van weg-zijn is dat de to-do lijst niet kan worden afgemaakt, en er tijd voor geduldsoefeningen is ;)

  Maar je hebt dit achterhaalde nieuwe speeltoestel goed gespot, het valt in de categorie ‘plastic telefoon met draaischijf’ – waarbij m.i. vaak de ouders van de huidige generatie kleuters ze (de T65 bijvoorbeeld) al niet meer hebben meegemaakt :-)

 8. Heb je het nou over tankstations electra of benzine. Op het plaatje is kennelijk sprake van een laadpaal voor speelgoedauto’s en ik vermoed in de wijk over benzine tankstations.

 9. Oja en laadpalen zijn toch helemaal van deze tijd, kortom ik begrijp je verhaal niet.

 10. @Dhyan: Ik herkende er geen laadpalen in, maar handgrepen en slangen van een ouderwetse benzinepomp. Bij de laadpalen die ik ken is er alleen spraken van een paalcontactdoos en moeten auto’s zelf een (veel langer) snoer met steker meenemen.

  Maar misschien is het een soort tussenvorm; een benzinepaal. ;-)

  Overigens dacht ik later dat over een jaar of 10, als de kinderen wat ouder zijn, het accuslepen ook een gepasseerd station is en er weer met een slang waterstof wordt getankt.

 11. Ultra modern speelgoed het zijn waterstof vulpunten.

 12. Ik snapte de palen niet zo goed moet ik schoorvoetend bekennen. Waar kijk ik nou precies naar? Hoe werkt dit?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: