Jul-18: Nakaarten-2

Dit portret zag ik een paar weken geleden in de raadzaal van de gemeente Heerhugowaard:


Op dat moment was het vrouwenvoetbal-WK nog gaande en ik zag dus meteen dat Wim-Lex een rode en een gele kaart had gekregen.

De blauwe kaart rechtsonder snap ik niet zo. Zal hooguit te maken hebben met blauwbloed. De rode en gele modriaanvlakjes heb ik al eens eerder in een blogberichtje verwerkt. Rood en Geel leveren Oranje op:

Leuk dat dat thema in het portret van Willem-Alexander terugkeert.

(Inmiddels vond ik de maker van het portret en op zijn website staat een andere uitleg over de keuze van de kleuren.)

Advertentie

Geplaatst op 2019-07-18, in Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Ik heb een goeie vriend die mij regelmatig doorzaagt over de kleurenleer van Goethe. Hij is antroposoof, dus gooit er ook nog een vleugje Rudolf Steiner doorheen, want die had ook iets met kleuren. Begin jij nou ook al?

  2. ik vind het mooi, hoewel of dankzij of ondanks dat ik vind dat Willem Lex maar iets met Mondriaan te maken heeft. Die emotie heeft de kunstenaar toch maar mooi bereikt. Dan de richting die Willem Lex opkijkt, dat is dus maar per ongeluk goedgegaan, zou hij de andere kant op kijken, zou hij tegen de tijd inkijken, want de tijd heet nu eenmaal te gaan van linksonder naar rechtsboven. Okee, een kunstenaar mag ook wel eens mazzel hebben.

  3. Ik vind het niet mooi…en gelukkig mag ik dat ook vinden.

  4. @Sjoerd: Natuurlijk mag dat. Wel jammer dat je dit blogberichtje over rode en gele kaart voor de koning niet mooi vindt. ;-)

  5. Interessant berichtje.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: