Jul-20: Open Deur Jumbo

Sinds de slijterij verhuisd is, zie ik dit grote paneel voor de voormalige slijterij-ingang:


En dan denk ik: ‘Open Deur’. Een gemeente bestaat uit wijken en wijken zijn opgedeeld in buurten. Deze Jumbo bij de Paardenmarkt staat in de wijk Alkmaar-Centrum en in de buurt Binnenstad-West.

En in Binnenstad-West is geen andere supermarkt te bekennen. Dus zijn ze de goedkoopste (en tevens de duurste en de gemiddeldste) in de buurt.

Daarbij kijkt Jumbo alleen naar concullega supermarkten. Niet naar de Hema (150m verder), waar je veel goedkoper lasagna en huismerk koffie kan scoren. Of de Xenos die bijvoorbeeld iets met Bulger en Tonijn heeft, dat bij Jumbo 2x zo duur is. Bij Kruidvat (heeft zelfs 2 winkels in Binnenstad-West) zijn zeep en afwasmiddelen doorgaans een stuk goedkoper.

De echte supermark-concurrent zit 10 buurten verder in een andere wijk; Alkmaar-West. Hun prijzen verschillen marginaal met Jumbo. Beide zijn ze een stuk (ca 20%) goedkoper dan de AH’s. Die winkels zijn trouwens nog verder. De Spar is hier verreweg het duurst. Aldi en Lidl zijn voor mij ook verder lopen, maar hun producten zijn niet echt te vergelijken.

Advertentie

Geplaatst op 2019-07-20, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Ja, de Jumbo-Open-Deuren, ik fiets er ook wekelijks langs, op weg naar een van de andere, verderweg geleden supermarkten, zowel duurdere als goedkopere.
  Ik had me voorgenomen om te wennen aan “Jumbo” IPV SuperdeBoer, maar het lukt me niet, ik heb het opgegeven.
  In het gebouw van de Jumbo kom ik alleen voor de Post (overal wegbezuinigd) en de ontzettend vriendelijke en goede bloemist.
  En daarna verlaat ik het schreeuwerige kreten-paleis zo snel mogelijk, om elders eten en zeep te kopen :)

 2. @Jolie: Ik winkel er wel. Voor mij zijn ze als supermarkt het dichtstebij en dichtbij de bieb, die ik combineer om de regiokrant te lezen. Dat schreeuwerige staat in contrast met het aardige personeel, waarvan een groot deel ook al bij Super de Boer zat. Dit is vooral een fiets- en loopsupermarkt. Vraag me wel eens af of er iemand met de auto komt. Dat heeft als gevolg dat de winkel doordeweeks wat drukker is dan andere supermarkten en in het weekend juist wat rustiger.

 3. Wij winkelen alleen bij Appie en de Lidl. De goedkoopste en de duurste volgens mij. Alles wat we bij de Lidl niet kunnen krijgen halen we bij Appie. Twee winkels zijn genoeg.

 4. @ximaar, ja aardig en vriendelijk personeel maakt veel goed! Een verder weg gelegen Jumbo heeft dat, daar stop ik ook nog wel ns met m’n fiets. Maar ik vind het vervelend om in een rek te moeten klimmen, omdat te spullen te hoog en te ver naar achteren staan, en er dan personeel langs loopt, dat niet even zegt “he mevrouwtje van 1m60, zal ik even helpen?” maar doodleuk doet of het normaal is dat de klant in de rekken klimt;)
  En de rare indeling… Enfin, ik ratel door ;)

 5. Alles om de klanten binnen te halen. Ik vind het opvallend dat de koffiemelk die ik gebruik in de ene Jumbo duurder is dan de ander.

 6. @Villasappho: Dat is het effect van reageren op de concurrentie. De Vomar (is verwant aan Dirk) heeft scherpe prijzen. Daardoor merkte ik dat de Jumbo hier veel goedkoper was dan die in Brandevoort (Helmond-West). Nu de Vomar een paar producten niet meer verkoopt is de tegenhanger bij Jumbo sterk in prijs verhoogd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: