Jul-26: Duitsland Wint!(Lijstje komt van de ARD. Lingen, Tönisvorst, Kleve en
Geilenkirchen liggen binnen 25km van de Nederlandse grens.)

In Nederland is het beroerd warm. Rond 1993 vond ik Taiwan al een ramp met dagelijks 34 graden en 25 graden ‘s-nachts. Dat laatste is zo hoog omdat dat tropische/subtropische keerkringland rondom in zee ligt. Was daardoor ook erg benauwd met een luchtvochtigheid die een stuk hoger is dan in Noord-Holland.

In de afgelopen nacht (00:00) was het hier in Alkmaar 30 graden. Iets dat ik in Taiwan nooit heb meegemaakt. Daar is een reden voor, onze dagen zijn veel langer. Daar dook om 18 uur de zon onder en die bleef onder tot 8 uur ‘s-ochtends.

Maar ook overdag werd het hier 38 graden in de stad. Daar is nu de ‘Victorie Sail‘ van oude vrachtschepen gaande. Ik heb het bekeken tussen 08:30 en 11:30 en was het weer toen al meer dan zat. Het heetste is het hier rond 17:00. Ik ben naar huis gevlucht waar het ‘maar’ 26 graden was. Ik heb geen airco, maar hou deuren en gordijnen dicht en vertrouw op de isolatie van m’n muren en ramen. Dat werkt alleen als het ‘s-nachts afkoelt en ik dan alles open zet voor frisse en koelere lucht.

Dat werd aanvankelijk nix. 30 graden buiten is een stuk hoger dan de inmiddels 27 graden in m’n huis. Om 4 uur schrok ik wakker door onweer. Meteen daarna dus alles opengezet. In zo’n bui kan het flink afkoelen en dat deed het tot 23 graden. Uiteindelijk zakte de temperatuur in m’n huis maar tot 25 graden. Warmte krijg je niet zo snel uit de dikke muren van m’n oude huis. Daar is meer tijd voor nodig.

Advertentie

Geplaatst op 2019-07-26, in Alkmaar, Klimatig, Woonmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Die bui was lekker, maar de afkoeling heeft niet lang geduurd. Kortom ik voel met je mee.

  2. Ook in ons nieuwe,10 jaar oude, huis wordt dezelfde strijd tegen de warmte gestreden. Inmiddels ook 27 graden binnen. We houden ons rustig en het gaat vanzelf weer over.

  3. Geilenkirchen ligt vlak bij waar wij wonen, het was ook echt bloedheet afgelopen dagen. Nu is het fijn afgekoeld naar 27, tijdens de buitjes was het zelfs maar 22gr. Heerlijk zo

  4. Het is inderdaad een battle tegen de warmte… hier in huis op de bovenverdieping is het 32 graden… plat dak uiteraard.

  5. De onweer was een warm welkom, plakkerig en benauwd.

  6. Mijn weerstationnetje geeft al vijf dagen regen aan maar er is nog steeds geen drup gevallen. Wel is het al een dag of vier buiten 38 en binnen 33 graden en vandaag 27 en binnen 28. Ik zeur nooit over kou of regen alleen over hitte.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: