Aug-06: Leuke Ontmoeting

Een week geleden toen het zo warm was, was ik vooral ‘s-ochtends vroeg op pad. Die dag ging ik even naar de supermarkt en heb ik aansluitend nog wat oude schepen bekeken, waar ik eerder over blogde. Ik nam de kortste route naar de winkel om zo wat energie over te houden en m’n opwarming tot een minimum te beperken.

Net in de Binnenstad was een vrouw bezig haar stokrozen te snoeien. Stokrozen doen het hier in de binnenstad en mijn aansluitende wijk enorm goed. Schijnbaar houden die dingen van voormalige strandwallen. Die van haar staken boven de dakgoot uit. Bij een pand eerder was dat ook het geval. Dus vroeg ik of ze aan een wedstrijdje stokrozen deed met de buren. Ze moest er wel om lachen en gaf aan de hare te snoeien, omdat die de verkeerde kan op groeiden.


Hier een setje stokrozen, die ik een jaar eerder al eens op de foto zette:
Per jaar lijken ze wel een meter langer terug te keren.

Ik vroeg of het raam links van haar deur ook bij haar huis hoorde en dat was zo. Voor dat raam staat al een tijdje het provinciale kwartet, met de kaart van Alkmaar op het zicht. Die had ik een paar maanden geleden op de foto gezet:

Zelf heb ik ook zo’n kwartetspel van rond 1960. Heb daar wel eens over geblogd.

Ze zei daar heel prettig te wonen en om een of andere reden noemde ze haar eigen familienaam. Mijn moeder had die naam van geboorte ook en kwam net als haar vader uit Sint Pancras. Het duurde niet lang of we waren er uit; haar vader was een neef van mijn moeder. De ouders van onze opa’s deelden we dus. Best grappig als je bedenkt dat ik die opmerking over die stokrozen ook binnensmonds had kunnen houden.

Advertentie

Geplaatst op 2019-08-06, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

  1. een soort van: nee heb je en ja kun je krijgen..

  2. Een beetje zo van ons kent ons. Dat gebeurt gewoon.

  3. Zo weet je weer wat.
    Is dit toeval of een samenloop van omstandigheden?

  4. Wat superleuk! En ja stokrozen….. Ze lijken vooral een plekje tussen de tegel te zoeken. Ik zag ze in Garnwerd, Schiedam en meer steden.

  5. Dat is zeker een leuke en bijzondere ontmoeting! Zo blijk je dus familie te zijn zeg. De stokrozen vind ik schitterend.

  6. Ik heb niet eens ooit van stokrozen gehoord. Gemiste kans dus.

  7. Bijzonder

  8. Dat is nog eens mooi onkruid zeg.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: