Aug-24: Monumentale Blunder

Ik kom nog een keertje terug op het EK-wielrennen in Alkmaar. Het parcour daarvan werd uitgezet door Laurens ten Dam (die in Oudorp woont) en Niki Terpstra (Bergen-NH). Zo ver ik weet was het burgemeester Bruinooge die de wielrenners over de Langestraat langs het stadhuis wilde hebben, waardoor ze ook door een te smalle ‘steeg’ (Huigbrouwerstraat) moesten om weer op een normalere weg te komen. Die Huigbrouwerstraat met de fameuze borstelwinkel ligt overigens ook in de LF7; de Oeverlandroute Schoorl-Maastricht.

Verder vond ik het teveel een rondjeswedstrijd. Ze hadden meer en langer buitenom moeten fietsen voor meer variatie. Een enkel rondje door de Schermerpolder valt me wat dat betreft tegen. Had ook een stuk door de duinen gefietst, met een leuk klimmetje.

Maar de hoofdattractie draaide om de Munnikenweg, een weg met 1200 meter kinderkopjes, danwel vreselijke kasseien door de Oudorperpolder. Een politieke partij heeft er in 2018 een gemeentelijk monument van laten maken. Ik vind het een vreselijke weg om te fietsen. Rij daarvoor moeiteloos een kilometer om, of ga net als de andere fietsers over de bestraatte klinkerrandjes.

Ooit heb ik er door het gestuiter een cranck van m’n opoefiets op gebroken. En ooit ben ik zo dom geweest om over die kassaeien achter een camerawagen van RTV-NH te fietsen en fietsendefort tips te geven over fietsen bij gladheid. Natuurlijk was ik belabberd te v-e-r-s-ta-a-n en het flimpje is inmiddels offline.

De wielrenners (M/V/j/m) reden ook allemal de kantjes er van af. Daardoor werden het 2 smalle optochten aan weerszijde en was de Munnikkenweg zeker geen scherprechter te noemen. De wielrenorganisatie vond het te gevaarlijk als deze begaanbare kantjes met hekken afgezet zou worden, om zo de renners op de kasseien te dwingen.

Kortom weg amusement, men moest het daar doen met de koffiekar van LTD. De renners ontzagen prima het monumentale Munnikenwegdek.

Advertentie

Geplaatst op 2019-08-24, in Alkmaar, Fietsen, RTV-matig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ik heb het niet zo met al die Kermiskoersen. De meesten heb ik begrepen zijn doorgestoken kaart.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: