Aug-26: Paardenparade 3

Drie jaar geleden heb ik een stukje over de Paardenparade geblogd. Toen werd een deel van dit regionale kunstproject geplaatst. Later kwam er meer en af en toe nam ik zo’n paard op de foto. Die tussen Graft en De Rijp liet het langst op zich wachten. En toen die er eenmaal stond, was ik medisch bezig en fietste ik weinig tot niet.

Inmiddels fiets ik wat regelmatiger en een artikel over een aanstaande fietstocht langs een handvol kunstobjecten (waaronder een paar van deze kunstpaarden) deed me er weer aan herinneren dat ik nog wat paardenfoto’s wilde plaatsen.

Twee paarden zijn inmiddels alweer weg. Het begroeide paard in Zuidschermer was al flink gecamoufleerd, maar kon ik de laatste keer echt niet meer vinden. Die tussen Graft en De Rijp is vervangen door een ander kunststuk. Waar dat paard gebleven is mag Joost weten. Wel trof ik zomaar een onopgemaakt wit paard in de Boekerlermeer. Geen idee of dit tijdelijk zo is en of er nog iets mee gaat gebeuren.

Eerder had ik een overzichtskaart gemaakt met de lokaties van de paarden en andere bezienswaardige dingen (zoals de gemeentegrenpalen). Daar staat ook een fietsroute op. Maar goed ook, aangezien de website die bij de Paardenparade hoorde volledig uit de lucht is. Mogelijk zit er iets op Facebook, maar daar kom ik niet. Ik vond op Youtube nog wel een reportage van KunstNetTV.

Hieronder een setje foto’s:

Op Overstad staat een soort zwerfpaard van leren lappen.
Beest is al een paar keer aan de loop gegaan en staat nu op de plek hieronder.

.
Paard met gedicht langs de Zeswielen bij Oudorp

.
Paard met vogeltjes in Stompetoren.
.
Paard tussen Graft en De Rijp. Is inmiddels zoek. Er staat nu een ander beeld.
.
Paard in Zuidschermer.
Inmiddels ook niet meer te vinden
.
Paard in de Boekelermeer
.

Tussentijds heb ik ook nog een keer over het beruchte
Egmond aan Zeepaard geblogd.

Advertentie

Geplaatst op 2019-08-26, in Alkmaar, Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Schitterend die foto’s…

  2. Een van die beelden zou ik wel in mijn tuintje willen hebben, dat beest met vogeltjes in Stompetoren. Of de bovenste.
    Ze zijn echt mooi.

  3. Oh wauw, het ene paard is nog mooier dan de andere. Eerst was het paard met bloemetjes mijn favoriet, maar die van gras en zo is ook prachtig!

  4. Dat gecamoufleerde paard zou niet meer opvallen in mijn tuin. Vandaar wellicht ook niet meer te vinden. Mooie serie.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: