Aug-31: Ver-Koe-Ling

De foto hierboven maakte ik een week geleden. Was toen alweer boven de 30 graden. Op de terugweg waren ze (2 andere collega-koeien stonden meer rechts in de schaduw te pootje baaien) weer allemaal op het droge. Vermoed dat ze daar zelf vrouws genoeg voor zijn.

Advertentie

Geplaatst op 2019-08-31, in Klimatig, Regiomatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. toch wel intelligent, maar ik vind ze in de regel niet zo intelligent, ik heb het wel eens verteld, kom je als voetganger op een bruggetje met stevige leuningen drie koeien tegen, moet je er rekening mee houden dat ze jou tegen de leuning verpletteren, je met grote goedmoedige koeienogen aankijkend.

  2. Nou ik zag bij Spaarndam een paar jaar terug een koe tot onder z’n knieën in de sloot staan en de hele kudde stond erom heen mij aan te kijken en klagelijk te loeien en heb toch maar de boer gewaarschuwd die hem er aan de horens uittrok.

  3. Ze zijn niet altijd in staat om zelfstandig weer op de kant te komen…

  4. @Sjoerd: Dat hangt van de kant en diepte af en van de bodem van de sloot. Als ze echt diep vaststaan in de modder, dan ga je het met menskracht niet redden. Hier valt het volgens mij allemaal wel mee en de boer woont er vrijwel naast. Als ie dit niet wil, dan kan er ook schrikdraad geplaatst worden. Maar zoals je kunt zien is dekant erg geleidelijk en dan lukt het de koeien doorgaans zelf om er weer rustig uit te lopen.

  5. Niet met menskracht, nou die boer is het gelukt de koe met heel zijn gewicht op de kant te krijgen.

  6. collega-koeien… eerst moest ik ervan grinniken, maar daarna kwam het besef dat het precies de juiste term is. Ik adopteer hem! :-)

  7. Dat heeft die koe zich goed bekeken! Slim van haar.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: