Sep-02: Heerlijk Rustig

Een uurtje geleden las ik dat de maandelijkse sirene het vertikte in veiligheidsregio Noord-Holland Noord. En inderdaad, ik heb niets gehoord en me er dus ook niet aan geërgerd. Ondanks de prima isolatie van m’n huis dringt dat barrel, dat hier vlakbij bij het ziekenhuis staat, dwars door alles heen.

Een maand eerder liep ik net in het Fritz Conijntunneltje, opweg naar de supermarkt, toen dat ding aldaar aansloeg. Meteen alle tassen met lege flessen uit m’n handen laten vallen en vingers diep ik m’n oren gepropt tegen onnodige gehoorschade. En dan duurt dat maandelijkse riedeltje behoorlijk lang.

Er is een plan om met deze nationale terreur te stoppen. Weet er niet van dat ie ooit gebruikt is, anders dan alleen voor de maandelijkse test. Vijanden weten al jaren dat ze Nederland het beste aan kunnen vallen op de eerste maandag van de maand om 12:00.

Deze accoustische milieuverontreiniging heeft totaal geen zin. Dus was ik blij dat ie het vandaag niet deed en dat ze op een later moment de test niet alsnog gaan doen. Nu maar hopen dat de storing niet verholpen is en we de volgende maanden ook verlost zijn van deze herrie.

Geplaatst op 2019-09-02, in Alkmaar, Milieumatig, Overmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Was er niet ergens een plan om het alarm af te schaffen?
    Ik hoor het nooit meer en zó doof ben ik nou ook niet.

  2. Voor mij hoeven ze die ook niet iedere maand te testen…

  3. @Bertie: Klopt, onderaan het artikel onder de link ‘storing’ staat dat dat afschaffen een jaar is uitgesteld.

  4. Op veel meer terreinen neemt de accoustische milieuvervuiling, terreur zeg maar toe. Liep laatst in de oude benedenstad van Nijmegen loopt daar zo’n jochie met zo’n streamer, die zelfs bij de action al bijna gratis is, het rustige leefklimaat daar te verstoren. Het moet niet gekker worden.

  5. Waar ik ben hoor ik hem meestal wel, maar is hij niet echt hinderlijk aanwezig. Het lijkt me wel naar inderdaad als je er bijna doof van wordt.

  6. @Nicole: Die paal rechts staat aan het einde van het fietstunneltje en daar was ik maar 20 meter van verwijderd. Dan hoor je zo’n barrel helaas te goed. ;-)

  7. Ik hoorde hem vandaag wel; heel vaak hoor ik hem niet. Ik vind het een zinloos iets.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: