Sep-06: La Lucelle

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van dit grensriviertje tussen Frankrijk en Zwitserland. Tot 21 jaar geleden kende ik het riviertje ook niet. In 1998 maakte ik een flinke fietstocht via Ierland en Liechtenstein en tussen Porrentruy en Basel trof ik haar.

Vandaag moest ik er weer aan denken. In het Journaal was een artikel over een nieuwe weg door Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. Die weg stak tig keer de Belgisch-Nederlandse grens over aangezien het daar de verdeling Belgische enclaves in NL een lappendeken is.


Langs La Lucelle loopt een doorgaande weg, die de afwisselend langs de noord- en zuidoever gaat. Daarmee wisselt die weg ook een aantal keren tussen Frans en Zwitsers grondgebied. Wat mij opviel was dat er geen grenspost te bekennen was. Dat terwijl Zwitserland niet in de EU ligt en Frankrijk wel.

In een nog veel grijzer verleden ben ik wel eens door de Baarle-Nogwats gefietst. Weet wel van teveel verkeer in het centrum, maar dat is dan ook alles.

Advertentie

Geplaatst op 2019-09-06, in Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Dat hadden we hier in het zuiden van Limburg ook daar liep een neutrale weg door duitsland waar je vanuit duitsland niet op kon. Later is dat aangepast, en nog later heeft Nederland de weg overgedragen.

  2. @Sjoerd: Rond 1980 heb ik over die weg gefietst tussen Koningsbosch en Brunssum. Zover ik weet lag er toen nog geen fietspad langs. Later werd het de N274 en dat nummer was ook in het Duitse deel. Nu is dat deel de L140 geworden en daarmee wat afgewaardeerd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: