Sep-27: Allemanshandel

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik met prachtig zomers weer door Oudkarspel fietste. Ik maakte een tussenstop bij de Allemanskerk. Daar staat een prima bankje, waar ik me verkwikte met m’n zelf meegenomen kraanwater.

Ik weet dat voor die kerk een draaibrug ligt en ik weet ook dat daar een vaste brug naast is. Aangezien de hellingloze draaibrug vrijwel altijd te gebruiken is, ligt het hogere back-up-bruggetje er voor spek en bonen bij.


Deze kerk heb ik ook gezien toen er nog een torenspits op stond en het schip 1 geheel was. In 1969 is een groot deel afgebrand. (Wordt dat nu 50 jaar later nog herdacht?) Daarna is ie in een vroegere staat gererstaureerd, zonder torenspit en het dak met versprongen hoogtes.

Op de kerk prijkt al jaren een ‘FairTrade’-bordje. Ik vraag me af of de tafelomkeerder van weleer hier geen moeite mee heeft.

 

 


Ter impressie nog 2 bonusfoto’s van m’n oude camera:

Advertentie

Geplaatst op 2019-09-27, in Brugmatig, Regiomatig, Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. het ziet er allemaal wel verzorgd uit. Mooie foto’s.

  2. Ach, die grappige bruggetjes liggen elkaar niet in de weg. De tafelomkeerder heeft met fairtrade vast geen problemen. Een tapijthandel was erger geweest.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: