Okt-13: Rugzak

Tegenwoordig hoor je vaak het woord ‘rugzakje’ voor mensen/kinderen die problemen met zich meedragen. Voor die tijd was het gewoon een zak op je rug, die je volstopte met spullen om op trektocht/zwerfvakantie te gaan. Rond 1965 werd het woord rugzak ook gebruikt voor een Fiat 500. Daar stapte je niet in, die trok je aan.

Een paar weken geleden trof ik nog zo’n oud model van maar 1,38 meter breed. Dus smaller dan menige brommobiel, die tot 1,45m breed mag zijn. Een gemiddelde personenauto is 1,80m breed.

Van dat autootje had ik een setje foto’s gemaakt en vandaag zocht ik via de nummerplaat bij RDW na hoe oud ie was. Precies 50 jaar, dus voor mij een oldtimer. Alleen stond er een fout bij de RDW, volgens hen was het niet een Fiat 600, maar een Seat 600. En halverwege stond er nog een keer Seat. Dus de foto’s beter bekeken en in het ronde embleempje op de neus stond inderdaad SEAT en geen FIAT.

Scheelt ook maar 2 letters. Seat heeft in die tijd ‘hun’ Fiat 600 gemaakt voor de Spaanse markt. Er zijn meer merken geweest die een kopie van de Fiat 600 maakten. Alleen kan ik mij niet herinneren dat ik 50 jaar geleden ooit van het merk Seat had gehoord. Dat merk ken ik hooguit 35 jaar

Let ook even op de deur die andersom opent. Dat is weer helemaal hip bij de PicNic-wagentjes.

Nou had ik vaker dit soort grappige autootjes op de foto gezet. Ooit een gele, maar volgens mij was die toen al van binnen geheel leeg. Hij staat ook niet meer bij de RDW, z’n APK is 2 jaar geleden verlopen.

In Den Helder trof ik er een paar jaar geleden 1 die dienst deed als reclame-object.

Verder staat er een nieuwe versie bij van de 500, die geen 500cc is, maar 1200. Hij is een stuk breder: 1,63m.

Eerder had ik al eens een blogbericht gemaakt van een ‘Dodge 500’. Dat ding heeft hier een tijdje in de buurt gestaan en was een leuke parodie toen Fiat Dodge had overgenomen. Maar nog steeds heeft ook die versie nog gewoon een rugzak-model.

Zie hier een setje ‘rugzak’-foto’s

Geplaatst op 2019-10-13, in Alkmaar en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Het blijven geinige autootjes. Al ga ik persoonlijk voor de Fiat Abarth…

  2. @Sjoerd: Ik neem aan in de 500-versie. Die heb ik hier nog niet gezien. Wel een paar andere Abarths, maar volgens mij zijn dat stickerversies. Bij de RDW staan ze gewoon als Fiat.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s