Nov-24: Nummer 3

Dit keer gaat het niet over een huisnummer, laat staan over een huistelwoord. Het is gewoon een 3de deel van een blogbericht dat ik bijna als 1 te lang bericht had geplaatst. Ik heb het dan over de 2 delen die ik over Maastricht plaatste. Aanvankelijk dacht ik dus aan 1 bericht met wat foto’s.

Dat ging eigenlijk al mis met teveel foto’s. 10 of 12 op een fotopagina vind ik meer dan zat. Dus moesten er wat afvallen en dat viel tegen. Daarbij werd de lap begeleidende text me ook veel te lang en -het ergste- ik was er te lang mee bezig.

Dat zit niet alleen in het optikken, moeiteloos zwam ik maar wat raak. Nee, ik zoek ook wel eens wat na, bijvoorbeeld waar het was en of er een link bij te plaatsen valt. In dit geval zat de tijd ook in het opkalefateren der foto’s. Het was somber weer en af en toe kwam de zon door, maar dan net van de verkeerde kant. Dat is prima te verhelpen met een programmaatje als Fotofitre, maar het vergt wat meer tijd als je last hebt van pietlustisme.

Kortom ik was er zeker een uur of 3 mee bezig. En toen bedacht ik dat ik bij Ben Blogtrommel aan had gegeven dat een blogbericht me gemiddeld minder dan een paar uur vergt. Dit bericht ging daar dus ruim overheen en het was nog niet helemaal zoals ik het wilde hebben.

Kortom ik hakte het in 2 delen. Dat nam een half uurtje extra. Vond toen ook nog wat leuks over de Jeker-sifon en dan ben je ook zo een half uur verder. Nu konden ook weer alle foto’s. Bijelkaar stond de teller dus op ruim 4 uur voor 2 berichten. En om het gemiddelde nog wat naar beneden te schroeven schrijf ik dit flutberichtje in nog geen half uur. Komt het gemiddelde mooi rond de anderhalf uur en heb ik bij Ben niet uit m’n nek gezwamd.

Geplaatst op 2019-11-24, in Overmatig, Webmatig en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. voor mij te ingewikkeld relaas, maar ben enthousiast over het woord pietlutisme.

  2. @Fialas: Heb dat woord wel eens eerder gebruikt, maar schijnbaar nog niet op m’n blog. Dwz het is nog niet in Google te vinden.

  3. Goh sommige berichten kosten me wel eens een dag, met alle uitzoekwerk. Maar gelukkig niet elk bericht…

  4. Wat een eerlijkheid, niemand kan toch zien hoe lang je aan een bericht hebt gesleuteld?
    Heb je het denkwerk ook meegerekend? ;0))

  5. @Ferrara: Qua denkwerk viel het erg mee. En zoiets is idd moeilijk in tijd te meten. Maar ook bij de rest hou ik de tijd nooit in de gaten. Het gaat dus meer om de gevoelstijd. ;-)

  6. @Sjoerd: Als iets meer dan een paar uur neemt, dan leg ik het aan de kant en ga ik een rondje lopen. Daarna gaat het meestal vlotrer of stop ik er mee en bewaar ik het voor later

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: