Dec-13: Rondje AZ

Gisteren heb een langer rondje gelopen en kwam zo langs het AZ-stadion. Het was prachtig weer, dus bedacht ik daar wat foto’s te maken. Allereerst in het fietstunneltje, waar aan beide kanten een meter of 20 graffiti hangt. Kees Kist herken ik en ook het oude stadion in De Hout, waar ik op de heenweg virtueel langs ben gelopen.

Het afdak, danwel de luifel of overkapping is er af. In de media wordt dat steeds een dak genoemd. Beetje vreemd. Een paar jaar geleden heb ik een foto genomen, waar de overkapping nog te zien is. De luchtfoto van Google is ook van voor de storm.

Ze waren er nog druk aan het werk en ik had naar binnen kunnen lopen. Nergens stond een bordje dat dat niet mocht. Toch niet gedaan, omdat ik geen helm bij me had. Ik loop daarbij niet graag werkmensen in de weg. Daarbij ben ik nog nooit in een voetbalstadion geweest en wil dat graag zo houden. Ooit ben ik door een wethouder uitgenodigd om in een ‘Sky-box’ aan een bar te hangen. Heb ik ook maar afgeslagen. Heeft weinig met voetbal van doen.

Er staan ook flink wat leenfietsen voor het ziekenhuis. Daar blog ik nog eens apart over.

AZ en Ajax hebben niet veel gebakken van hun afgelopen wedstrijden tegen Manchester Utd en Valencia. Voor AZ had dat geen gevolgen, voor Ajax wel. Het was duidelijk dat ze allebei hun spelers gespaard hebben voor de wedstrijd van komende zondag, die in dit Afas-stadion word gespeeld. Bij slecht weer wel een paraplu meenemen.

Advertentie

Geplaatst op 2019-12-13, in Alkmaar, AZ-matig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Ik heb ook niet zoveel met voetbal, maar ben op uitnodiging wel eens in een skybox gaan zitten bij PSV.

  2. Tja, die leenfietsen. Ben benieuwd hoe gaat met die leenfietsen als in mijn buurt, op verzoek van de middenstand, tijdelijk een blauwe zone komt. Misschien kom ik als buurtbewoner wel uit bij het AZ-stadion uit terwijl het NW-personeel bij mij voor de deur de vouwfiets uit de auto tilt. Ik begrijp dat het laatste woord nog niet is gesproken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: