Dec-29: Preventief Opblazen

De laatste maand was het hier erg rustig in de buurt. Ik heb het dan over vuurwerkknallen. In een stad hoor je altijd wel wat. Ook in De Hout. Maar veel was het de laatste maanden niet. Nu, op 29 december, hoor ik zeker meer. Maar ook dat is niet veel. In de Binnenstad is vuurwerk verboden na een Nieuwjaarsbrand van 2015. Daar houdt vrijwel iedereen zich aan.


De hardste knallen waren in Maart (bovenste foto) en Oktober. Een paar knallen hoorde ik maar, maar die waren dan ook knalhard. Het resultaat is er dan ook naar.

 
 

In Oktober gingen 2 vergelijkbare prullebakken aan flarden. De gemeente (Stadswerk072) nam niet de moeite om die te vervangen. De hondenpoepbak (2e foto), die half-November ging, werd wel weggehaald.

Sinds een aantal jaren haalt de gemeente de waardeloze afvalbakken van de bovenste foto in December en Januari tijdelijk weg. Het zijn lelijke en zwakke bakken. Een deel is inmiddels vervangen door nieuwere stevigere zwarte bakken, die er ook wat beter uitzien. Maar die nieuwere bakken worden in December en Januari afgesloten.

 
 

De vuurwerkvanadalisten weten dat en wachten dus gewoon tot Maart. En anders doen ze het nog even snel in Oktober. Dat tijdelijk weghalen heeft dus weinig zin. Het is alleen erg lastig voor mensen die wat weg willen gooien. Die leggen het dan maar netjes op de klep die achter blijft

Op het ziekenhuisterrein blijven de kunststof afvalbakken gewoon het hele jaar door staan. Die heb ik ik nog nooit kapot gezien. Wel vreemd als je bedenkt dat de kapotte bakken binnen 100 meter aan de west- en oostkant van het ziekenhuis staan.

Geplaatst op 2019-12-29, in Alkmaar, Milieumatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Hier valt het gelukkig nog wel mee. Nadat de laatste telefooncel was opgeblazen heb ik geen gekke verhalen meer gehoord. Maar je weet het nooit.

  2. Arnoud Hugo

    Bij zo’n drollenbak kun je als vandaal maar beter heeeel snel bukken. Maar het blijft ontzettend gevaarlijk. Vijf jaar geleden reed ik met de auto na twaalven naar huis. Een opgeblazen metalen prullenbak vloog dwars over de weg vlak voor mijn auto langs. Ik had vrouw en baby aan boord.

  3. Wat zijn er toch rare mensen zeg…

  4. @Nicole: Zeg maar ‘mannen’. Volgens mij gaat deze traditie over van uitgezakte en scooterrijdende vader op zoon.

  5. In de buurgemeente heeft men het volgende vandalistenbeleid, helemaal geen afvalbakken meer plaatsen. Er wordt van mensen verwacht dat ze het afval zelf weer mee naar huis nemen. Afgelopen zomer hebben we met een wethouder van die gemeente staan praten waarin hij, als passant het beleid uitlegde, toen ik een opmerking maakte dat ik het maar heel vervelend vond dat er geen prullenbak te vinden was. Tijdens dit gesprek maakte hij zich bekend als wethouder van de toen nog gemeente Kollumerland.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: