Jan-08: ‘Oranje 13’

Voor veel hoorapparaatdragers is dit een bekende kreet. Het is een veel gebruik knoopcel type. Oranje en 13 is eigenlijk hetzelfde. Het geeft de maat aan, 7,9 mm in doorsnee, 5,4 mm dik en dat het om Zink-lucht gaat met een spanning van 1,45 Volt. Het meest belangrijke is de capaciteit. Die zou je aan kunnen geven in mWh (milliWatt.uur), maar mAh (milliAmpère.uur) is gebruikelijker.

Toch staat dat laatste niet altijd op de verpakking of bij de specificaties. Ik vind dat erg vreemd. Dat is hetzelfde als de inhoud van een fles frisdrank weglaten.

Rayovac is een van de grootste producenten en van dit soort knoopcellen en die zie je dan ook in de meeste (web-)winkels. Het malle is dat dat ze 6 (of meer) soorten verpakkingen van dit batterijtype in omloop hebben. Hier een overzichtje:

Bij de helft kan ik de cpaciteit van 310 mAh vinden. Het zou me niets verwonderen als ze allemaal die capaciteit hebben en dat Rayovac helemaal geen verschillende Oranje 13’s maakt. Maar zeker ben ik daar niet van. Dus heb ik ze getweet in de hoop daar een antwoord op te krijgen voor een dove kennis.

Aan de texten heb je heel weinig. Drie setjes zijn ‘Extra Advanced’ waarvan er 2 ‘New’ zijn. De ‘Accoustic Special’ en ‘Proline Advanced’ wijken in naam wat af, maar zijn die dan beter of beroerder? Nummertje E lijkt me een safe keus; ‘No batery lasts longer’. Die beweren dus het langste mee te gaan. Voor de prijs van 4,29 bij de AH zou je dat denken, maar Action verkoopt exact dezelfde voor 1,89. De goedkoopste online zijn 1,50 euro als je er flink wat van bestelt.

Op de website van Rayovac was geen van deze verpakkingen te vinden. Dat is een Amerikaanse site en de verpakking voor de Amerikaanse markt zien er totaal anders uit.

Advertentie

Geplaatst op 2020-01-08, in Shopmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ik heb bruin, en bestel er meestal voldoende van voor een half jaar. Een batterij gaat bij mij ongeveer een week mee.

  2. @Sjoerd in de bruine 312 zit behoorlijk minder, ca 180 mAh omdat ze een kwart minder dik zijn. Daarnaast zijn ze ca 20% duurder. Ook in dat type heb je de Extra Advanced en de Proline. Heb je ervaring dat 1 van die 2 langer mee gaat?

    De man waar ik het voor uit zoek heeft per oor een batterij per 10 dagen nodig, dus ruim 70 per jaar.

  3. Ik heb er verschillende gehad, de laatste tijd bruin extra 1,45V, kosten ongeveer € 1,50 bij afname van 10 kaartjes. Bij Oog voor Oren. Ik weet niet precies hoe lang ik er mee doe maar een hele tijd. De hoorapparaten gebruik ik net alle dagen, bij sommig praters is het niet nodig omdat ze goed articuleren.
    Het is ook voorgekomen dat ik nieuwe stoppers nodig had terwijl ik dacht dat de batterijtje leeg waren.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: