Jan-24: Watertorens Overijssel

Voordat ik de boemel naar Bad Bentheim nam heb ik nog een klein rondje door Oldenzaal gelopen. En vrijwel meteen doemde hun watertoren op. Dus op de foto. En hier op een fotopagina met nog een setje andere Overijsselse watertorens, die eerder voor m’n camera kwamen.

In Oldenzaal was het een stuk levendiger dan in Bad Bentheim. Eigenlijk niet gek, het was de dag voor Sinterklaas en Duitsers vieren dat niet. Ik belandde nog bij de Hema, en nuttigde daar een kom snert. Het kan zijn dat de tijdelijke schaatsbaansponsoring van de Hema me dit deed bestellen, maar zeker is dat zeker niet. Ik eet vaker hun snert in Heiloo en deze was ook prima.

In m’n foto-archief zaten nog wat Overijsselse watertorenfoto’s. Die van Zwolle heb ik in 2016 en 2018 op de foto gezet. In de tussentijd was ie flink veranderd. Bij het nazoeken van de watertoren bij Steenwijk bleek dat in de kerktoren van die stad ook een behoorlijke watertank zit. Een handige dubbelfunctie, maar het was voor het eerst dat ik het net las. Gelukkig had ik van die kerktoren ook een foto gemaakt, maar niet om de watertorenfunctie.

Ik zocht dus eigenlijk naar info over de watertoren in Tuk, een klein dorp net ten noordwesten van Steenwijk. Dat ding staat ingeschreven als rijksmonument, van de andere 2 kon ik dat niet vinden.

Ik heb ze toegevoegd aan het overzichtskaartje met 33 Watertorens en 68 Putdeksels.

Advertentie

Geplaatst op 2020-01-24, in Treinlopen, Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Schitterend die watertoren, daar heb je inmiddels ook al een hele verzameling van.

 2. @Sjoerd: Ik heb inmiddelse het overzichtskaartje bijgewerkt en dan blijkt dat ik 2x zoveel putdeksels op de foto heb gezet. Met die watertorens had ik veel eerder moeten beginnen, dan was de score in Frankrijk boven de 100 geweest en in de USA en Canada heb ik er ook bezopen veel gezien.

 3. Volgens mij heb ik er in Dedemsvaart ook eentje gezien.

 4. @Mack: Dat kan heel goed, er staat er een een stukje ten oosten van Dedemsvaart:
  https://goo.gl/maps/v6AhtPTpBnVBf5vH8

  Ik heb daar familie wonen, maar dan kom ik niet zo ver. Ik denk wel dat ik er een keer langs ben gefietst, maar toen nam ik nog geen foto’s van die dingen. De volgende keer dat ik die kant opga, dan gaat ie zeker op de foto.

  Er zullen in Overijssel nog wel meer watertorens zijn. En mocht ik die zien, dan voeg ik ze zeker toe.

 5. Ben trouwens ook in Lichtmis bij een trouwerij geweest. Was in een zaaltje beneden. Het kwam toen niet bij me op om die voormalige watertoren te bezoeken en weet niet eens of dat destijds kon. https://goo.gl/maps/DifdevDSKgHXqdTi9

 6. Lichtmis ben ik ook geweest. Die toren in Dedemsvaart zag er indrukwekkend uit, daarom herinner ik me hem.

 7. @Mack: Mijn vorige reactie klopte niet helemaal. Dwz ik ben via Dedemsvaart en Gramsbergen naar Lübeck gefietst en toch heb ik de watertoren van De Lutten gemist. Was nogal een saaie weg en de kans dat ik Yukiko in leven lijve zou treffen leek me erg klein. Dus maakte ik een ommetje via Hardenberg en heb ik die watertoren dus gemist.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: